Cine va câştiga în 2018 Campionatul Mondial de Fotbal - simulări în care a fost folosită inteligenţa artificială

Campionatul Mondial de Fotbal 2018 a început, iar motanul Ahile a prezis deja corect câştigătoarea din primul meci, Rusia vs Arabia Saudită (scor 5 - 0). Mai mult, în 2010 caracatiţa Paul a ales echipa câştigătoare în 12 din 14 meciuri la World Cup. Acum, în 2018, avem la dispoziţie şi unelte high-tech care pot prezice cine va câştiga CM 2018.

6538 afișări
Imaginea articolului Cine va câştiga în 2018 Campionatul Mondial de Fotbal - simulări în care a fost folosită inteligenţa artificială

Robot bazat pe inteligenţa artificială: cine va câştiga Campionatul Mondial de Fotbal 2018

Un grup de cercetători din Germania şi Belgia a folosit un robot bazat pe AI care a agregat date din multe surse - precum locul în clasamentul FIFA al unei echipe, populaţia ţării, PIB-ul, informaţii despre jucători - pentru a vedea ce ţară are cele mai mari şanse să câştige Rusia 2018.

După 100.000 de simulări, algoritmii au răspunsul: câştigătoarea va fi, cel mai probabil, Spania. Următoarele echipe alese de AI, enumerate descrescător în funcţie de şansele pe care e au de a câştiga World Cup 2018, sunt: Germania, Brazilia, Franţa, Belgia (o surpriză, am spune) sau Argentina. 

Citiţi continuarea articolului pe go4it.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici