Cineastul american Irvin Kershner a murit la vârsta de 87 de ani

Cineastul american Irvin Kershner, regizorul filmului "Imperiul Contraatacă" (1980), al doilea lungmetraj din seria "Star Wars", a murit sâmbătă, la Los Angeles, la vârsta de 87 de ani.

43 afișări
Imaginea articolului Cineastul american Irvin Kershner a murit la vârsta de 87 de ani

Cineastul american Irvin Kershner a murit la vârsta de 87 de ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Informaţia a fost dezvăluită de fiica cineastului, Adriana Santini, care locuieşte în Franţa.

Irvin Kershner a regizat, totodată, unul dintre filmele din seria "James Bond" - "Niciodată să nu spui niciodată/ Never Say Never Again" (1983) -, în care rolul principal a fost interpretat de Sean Connery.

Cineastul american, născut în august 1923, la Philadelphia, a regizat şi alte lungmetraje apreciate de public şi de criticii de specialitate, precum "Întoarcerea la trib/ The Return of a Man Called Horse" (1976), cu Richard Harris, "Ochii Laurei Mars" (1978), cu Faye Dunaway şi Tommy Lee Jones, şi "RoboCop II" (1990), cu Peter Weller.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici