Clint Eastwood, omagiat de American Film Institute printr-o diplomă onorifică

Cineastul american Clint Eastwood a primit din partea American Film Institute (AFI) o diplomă onorifică, miercuri, cu ocazia ceremoniei de absolvire a cursurilor anuale organizate de prestigioasa instituţie americană, informează variety.com.

51 afișări
Imaginea articolului Clint Eastwood, omagiat de American Film Institute printr-o diplomă onorifică

Clint Eastwood, omagiat de American Film Institute printr-o diplomă onorifică (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Diploma i-a fost oferită în campusul AFI, cineastul american având astfel ocazia să glumească, referindu-se la durata intervalului de timp de care a avut nevoie pentru a primi o diplomă.

"Nu am urmat niciodată cursurile unei şcoli de film, deoarece ele nu existau atunci când mi-am început cariera. Dar, după ce am jucat în peste 50 de filme şi am regizat peste 30, aş fi putut să-mi spun că aş fi putut să devin absolvent puţin mai devreme", a declarat reputatul cineast american.

Printre precedenţii cineaşti care au primit această diplomă onorifică se numără Robert Altman, Roger Corman şi Norman Jewison.

Clint Eastwood, născut în 1930, a câştigat cinci premii Oscar ca actor, regizor şi producător. Şi-a început cariera de actor jucând în câteva producţii neînsemnate ale studiourilor Universal, dar primele succese le-a avut în filmele western regizate de Sergio Leone: "Pentru un pumn de dolari" (1964), "Pentru câţiva dolari în plus" (1965) şi "Cel bun, cel rău, cel urât" (1966). Filmele sale au fost apreciate de critici şi de public, cele mai mari succese înregistrându-le cu producţiile "Necruţătorul" (1992), "În bătaia puştii" (1993), "Podurile din Madison County" (1995), "O fată de milioane" (2004), "Scrisori din Iwo Jima" (2006) şi "Steaguri pline de glorie" (2006).

"Gran Torino", lungmetraj în care Eastwood a fost şi interpret, este cel mai de succes film al acestuia din punct de vedere al încasărilor, cu 260,5 milioane de dolari la nivel mondial. Celebrul regizor american filmează în prezent lungmetrajul "Invictus", o peliculă despre Nelson Mandela, ce va avea premiera pe 11 decembrie.

 


 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici