Colecţia de artă a magnatului german Gunter Sachs a fost vândută la licitaţie cu 55,2 milioane de dolari

Colecţia de artă a magnatului german Gunter Sachs, care s-a sinucis în 2011, a fost vândută cu peste 35 de milioane de lire sterline (55,24 milioane de dolari) la o licitaţie organizată de casa Sotheby's, marţi şi miercuri, la Londra.

188 afișări
Imaginea articolului Colecţia de artă a magnatului german Gunter Sachs a fost vândută la licitaţie cu 55,2 milioane de dolari

Gunter Sachs (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Vedeta licitaţiei a fost un autoportret de Andy Warhol, care a fost achiziţionat cu puţin peste 5 milioane de lire sterline (7,89 milioane de dolari), informează bbc.co.uk.

Magnatul Gunter Sachs a fost căsătorit cu Brigitte Bardot timp de trei ani, iar unele dintre operele din colecţia lui de artă reflectă "obsesia" magnatului pentru actriţa franceză.

Un portret al lui Bardot realizat de Andy Warhol, comandat de Sachs în anul 1974 - la cinci ani după divorţul său de celebra artista franceză -, a fost vândut la aceeaşi licitaţie cu 3 milioane de lire sterline (4,73 milioane de dolari).

Gunter Sachs şi Brigitte Bardot s-au căsătorit la Las Vegas, în 1966, la doar câteva săptămâni după ce s-au cunoscut. La câteva ore după căsătorie, miliardarul german a închiriat un elicopter care a presărat câteva sute de trandafiri roşii deasupra vilei pe care actriţa o avea în sudul Franţei.

În 1972, Sachs a organizat prima expoziţie majoră din Europa cu operele create de Andy Warhol, la galeria lui de artă din Hamburg. Întrucât au existat puţini cumpărători, Sachs a achiziţionat în secret jumătate din operele artistului american.

Colecţia a fost scoasă la licitaţie de văduva lui Gunter Sachs, Mirja Larsson.

Printre cele aproape 300 de obiecte din licitaţie se află fotografii realizate de Gunter Sachs şi tablouri de Roy Lichtenstein, Salvador Dali şi Rene Magritte.

Gunter Sachs s-a sinucis prin împuşcare pe 7 mai 2011, la vârsta de 78 de ani, lăsând în urmă un bilet în care spunea că nu doreşte să trăiască cu "boala fără speranţă A" - o referire directă la maladia Alzheimer.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici