Competiţie Brico Contest, la NexT

Brico Contest, un concurs de creaţie de obiecte decorative, va avea loc în cadrul celei de-a treia ediţii a Festivalului Internaţional de Scurt şi Mediu Metraj, NexT, care se va desfăşura între 1 şi 5 aprilie, la Cinema Scala şi Cinemateca Eforie din Bucureşti, informează organizatorii.

6 afișări
Imaginea articolului Competiţie Brico Contest, la NexT

Competiţie Brico Contest, la NexT

Concurenţii de la Brico Contest trebuie să creeze câte un obiect decorativ, funcţional, hand-made, uşor transportabil, care să nu ocupe un spaţiu mai mare de un metru pătrat şi care să conţină elemente din visual-ul NexT.

Cincisprezece proiecte din totalul celor propuse vor fi selecţionate şi vor primi o sumă de bani pentru realizare. Obiectele rezultate în final vor fi expuse pe întreaga durată a festivalului în foaierul cinematografului Scala, devenind parte a decorului NexT în acest loc.

Pe 4 aprilie, în cadrul Galei de închidere a festivalului, va fi anunţat câştigătorul Brico Contest, ales în urma voturilor publicului NexT. Premiul constă într-o excursie de trei zile la Festivalul de Public Design de la Milano (18-26 aprilie), care include şi o acreditare la manifestările acestui eveniment.

Data limită de înscriere în concurs este 25 martie.

Cea de-a treia ediţie a Festivalului Internaţional de Scurt şi Mediu Metraj NexT va avea loc în perioada 1 - 5 aprilie 2009, la Bucureşti. NexT-ul este şi în acest an orientat către promovarea tinerilor cineaşti din lumea întreagă.

Pe lângă secţiunile deja consacrate:

Competiţie,

Şi ei au fost NexT generation (dedicată scurtmetrajelor realizate de regizori români consacraţi),

Cristi şi Otto (rezervată filmelor realizate de Cristian Nemescu şi Andrei Toncu),

Festival Friends şi

Semaine de la Critique,

NexT 2009 aduce în prim-plan noi cinematografii: Belgia, Australia, Israel şi Serbia vor fi Countries in Focus anul acesta.

În plus, secţiunea Festival Cities va cuprinde selecţii ale celor mai bune scurtmetraje din programele prestigioaselor festivaluri de la Toronto, Montpellier şi Tallin.

Citeşte şi:

25 de filme concurează la NexT 2009

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici