Contul tău de Facebook poate fi spart! Află cum să îl protejezi

Facebook este cea mai populară platformă de socializare la ora actuală, dar nici Twitter nu este de neglijat , o mulţime de vedete şi starlete preferând prin intermediul acestui site să dezvăluie fanilor ce au mâncat la prânz şi la ce restaurant, cu cine s-au mai "iubit" şi unde va avea loc următorul mare eveniment.

41 afișări
Imaginea articolului Contul tău de Facebook poate fi spart! Află cum să îl protejezi

Contul tău de Facebook poate fi spart! Află cum să îl protejezi

De fapt, Facebook şi Twitter sunt în strânsă legătură şi din alte puncte de vedere. Ele pot fi relaţionate astfel încât când scrii un mesaj pe Twitter să apară şi pe Facebook şi invers. Un alt aspect comun este vulnerabilitatea acestor site-uri în faţa atacurilor informatice, mai cu seamă când ne referim la FB. E normal, platformele populare sunt şi cele mai vizate de hackeri.

Există o mulţime de metode prin care persoanele rău intenţionate pot accesa conturile tale. Multe dintre ele se bazează pe naivitatea şi cunoştinţele slabe ale utilizatorilor (parole slabe, acceptarea aplicaţiilor suspecte, lipsa unui antivirus etc.), altele sunt ceva mai elaborate şi pot surprinde inclusiv persoane cu ceva experienţă în utilizarea calculatoarelor şi Internetului, dar care sunt să spunem neglijente.

Un bun expemplu în acest sens este Firesheep, o extensie de Firefox care interceptează datele necriptate de pe mai multe site-uri (inclusiv Facebook şi Twitter), trimise prin reţele Wi-Fi deschise.

Citeşte mai multe despre cum îţi poate fi spart contul de Facebook pe www.go4it.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici