Corpul românilor s-a schimbat. Cât cântăream şi măsuram în 1980 şi cum ne-am modificat între timp?

Românii de astăzi, femei şi bărbaţi deopotrivă, sunt mai înalţi cu şase centimetri şi mult mai solizi, comparativ cu aspectul lor de acum trei decenii. Concluziile sunt extrase din prima anchetă antropometrică făcută în România în ultimii 30 de ani, al cărei scop este să stabilească noile măsuri folosite în industria textilă. Astfel vor fi schimbate tiparele folosite în fabrici şi vom găsi mai uşor hainele potrivite în magazine, arată "Gândul".

54 afișări
Imaginea articolului Corpul românilor s-a schimbat. Cât cântăream şi măsuram în 1980 şi cum ne-am modificat între timp?

Corpul românilor s-a schimbat. Cât cântăream şi măsuram în 1980 şi cum ne-am modificat între timp? (Imagine: Gândul)

Conform datelor, înălţimea medie a bărbaţilor a crescut cu şase centimetri, la 1,73, dar şi perimetrul bustului, cu 7 centimetri la cei mai slabi, şi 12 centrimetri la cei mai solizi. La femei, înălţimea medie a crescut la un 1,64 iar bustul a câştigat între patru şi opt centimetri, iar perimetrul şoldului s-a marit cu 3-4 centimetri. Pe baza acestor date, institutul specializat a pregătit noi standarde pentru industria textilă.

Citeşte mai multe despre cum au evoluat românii în ultimii 30 de ani pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici