Costume de scenă ale cântăreţului Michael Jackson, prezentate într-un turneu mondial

Costume purtate pe scenă de cântăreţul american Michael Jackson vor fi prezentate într-o expoziţie itinerantă, organizată ca un turneu mondial, care va debuta luna viitoare.

278 afișări
Imaginea articolului Costume de scenă ale cântăreţului Michael Jackson, prezentate într-un turneu mondial

Costume de scenă ale cântăreţului Michael Jackson, prezentate într-un turneu mondial (Imagine: dressingmichaeljackson.com)

Costumele vor fi scoase la licitaţie în luna decembrie, în cartierul Beverly Hills din Los Angeles, au anunţat, luni, reprezentanţii casei Julien's Auctions.

Expoziţia, care va fi vernisată la Santiago de Chile, vineri, include o mănuşă decorată cu cristale, o jachetă în stil militar pe care starul a purtat-o la Soul Train Music Awards din 1989 şi un costum din spandex argintiu cu imprimeu leopard pe care Jackson l-a purtat în turneul său "Bad" din 1987.

O cască decorată cu leduri alimentate cu baterii, pe care cântăreţul a purtat-o la concertul special de la Madison Square Garden din New York, în 2001, prin care a celebrat trei decenii de carieră solo, va face parte din această expoziţie.

Între 50 şi 100 de costume vor fi expuse. Ele au fost create de Dennis Tompkins şi Michael Bush, prieteni apropiaţi ai starului, care i-au conceput costumele de scenă, dar şi hainele de zi cu zi din ultimii 25 de ani de viaţă.

Multe dintre articolele vestimentare incluse în acest proiect poartă semnătura starului.

Expoziţia va fi vernisată vineri, la Museo de la Moda din Santiago de Chile, şi va pleca în "turneu", începând din iunie, în Europa, Asia - inclusiv China şi Japonia -, înainte de a reveni în Statele Unite. Licitaţia va avea loc pe 2 decembrie, la Los Angeles.

O parte din încasări va fi donată fundaţiilor de caritate Guide Dogs of America şi Nathan Adelson Hospice din Las Vegas.

Michael Jackson a murit pe 25 iunie 2009, la vârsta de 50 de ani, în urma unei "intoxicaţii grave" cu propofol, un anestezic puternic utilizat în spitale şi în clinicile medicale, pe care starul îl folosea la domiciliu ca somnifer, cu complicitatea medicului Conrad Murray.

Găsit vinovat de ucidere involuntară, medicul Conrad Murray a primit pedeapsa maximă în noiembrie 2011, fiind condamnat la patru ani de închisoare.

Potrivit presei americane, Conrad Murray ar putea fi însă eliberat după ispăşirea a doi ani din această pedeapsă, din cauza supraaglomerării sistemului penitenciarelor din statul California.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici