Cros pe tocuri la Festivalul "Femei pe Mătăsari": Zeci de persoane au alergat în scop caritabil - FOTO

Zeci de femei de toate vârstele, dar şi patru bărbaţi au participat, sâmbătă, la crosul pe tocuri organizat în scop caritabil, la cea de-a treia ediţie a Festivalului Urban "Femei pe Mătăsari", care s-a desfăşurat în acest weekend în Bucureşti.

930 afișări
Imaginea articolului Cros pe tocuri la Festivalul "Femei pe Mătăsari": Zeci de persoane au alergat în scop caritabil - FOTO

Cros pe tocuri la Festivalul "Femei pe Mătăsari": Zeci de persoane au alergat în scop caritabil (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Pe tocuri care de care mai înalte, participanţii au alergat pe un traseu de 250 de metri în competiţia de pe strada Mătăsari din Capitală. Fiecare metru alergat a însemnat o donaţie de un euro pentru Spitalul "Marie Curie" din Bucureşti.

Iulian, câştigătorul ediţiei de anul trecut, a încercat să-şi depăşească limitele şi a încălţat la crosul de sâmbătă pantofi cu tocuri de 13 centimetri pe care i-a asortat cu o fustă în carouri. La sfârşitul cursei a fost încântat că a putut să dea o mână de ajutor copiilor bolnavi de cancer, deşi a terminat ultimul competiţia. În faţa lui s-au aflat alţi trei bărbaţi, doi dintre ei au purtat pantofi cu tocuri de peste 5 centimetri, iar al treilea a avut pantofi bărbăteşti cu tocuri de 3 centimetri, dar s-a încadrat în regulile evenimentului.

În acest an s-au strâns donaţii în valoare de 2.250 de euro, iar banii vor merge la copiii bolnavi de cancer de la Spitalul "Marie Curie" din Bucureşti.

Alex Diaconu, unul dintre participanţii la cros, a spus că a fost pentru prima dată când a alergat pe tocuri, însă a fost o experienţă amuzantă.

"Am participat în primul rând pentru a scoate copilul din mine. Apoi, să capăt un nou respect pentru femeile care poartă tocuri, pentru că niciodată nu înţelegeam cum se face că o femeie când fuge după autobuz îi fac picioarele ca două grisine. Acum am înţeles. Şi nu în ultimul rând, am alergat pentru copii", a declarat, pentru MEDIAFAX, Alex Diaconu.

Tânărul a mai spus că i se pare o discriminare faptul că nu se fac pantofi mai mari de 41 pentru femei. "A fost un chin pentru că eu port 44. În rest a fost amuzant. Am căpătat un nou respect pentru femei", a spus participantul la crosul pe tocuri, menţionând că va participa şi la ediţia de anul viitor a evenimentului.

De asemenea, bijuterii handmade, haine pictate manual, poşete şi alte mici obiecte realizate din materiale reciclate sunt câteva dintre ofertele pe care micii comercianţi le-au prezentat celor care s-au plimbat în acest weekend pe strada Mătăsari din Capitală.

Totodată, bucureştenii au putut participa la cursuri de dezvoltare personală, la concerte de muzică clasică, expoziţii de fotografie şi chiar la spectacole de teatru.

Când s-a lăsat seara peste Bucureşti, Silvia Dumitrescu a strâns copiii şi adulţii în faţa scenei de pe strada Mătăsari pentru a cânta şi a dansa împreună. Tot sâmbătă seară, trupa Jazzappella a adus jazz-ul mai aproape de inimile celor prezenţi. Deşi au fost câteva probleme tehnice, bucureştenii au fost încântaţi de prestaţia celor şase membri ai grupului.

Seara de sâmbătă s-a încheiat cu un concert al trupei Robin and the Backstabbers la care au participat câteva zeci de persoane.

Ediţia de anul acesta a Festivalului "Femei pe Mătăsari" a sărbătorit excelenţa definită de femeile puternice: prietene, iubite, surori, mame, soţii, femei care au depăşit limite, prejudecăţi, graniţe, realităţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici