Curtea Supremă din SUA va arbitra un proces iniţiat din cauza scenariului unui film premiat la Oscar - VIDEO

Curtea Supremă din Statele Unite ale Americii a acceptat, marţi, să arbitreze procesul dintre studiourile Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) şi fiica scenaristului filmului "Taurul furios/ Raging Bull", un lungmetraj despre viaţa pugilistului Jake LaMotta, interpretat de Robert De Niro.

166 afișări
Imaginea articolului Curtea Supremă din SUA va arbitra un proces iniţiat din cauza scenariului unui film premiat la Oscar - VIDEO

Curtea Supremă din SUA va arbitra un proces iniţiat din cauza scenariului unui film premiat la Oscar - VIDEO

Paula Petrella, fiica scenaristului Frank Petrella, în prezent decedat, a cerut în justiţie să i se plătească drepturile de autor care i se cuvin pentru acest lungmetraj regizat de Martin Scorsese.

Studiourile MGM, care au produs filmul, au obţinut câştig de cauză la Curtea de Apel din California, care a considerat că Paula Petrella a aşteptat prea mult timp înainte de a solicita plata drepturilor de autor pentru un scenariu scris în 1963 şi un film lansat în 1980.

Filmul "Taurul furios", care a câştigat două premii Oscar în 1981, inclusiv la categoria cel mai bun actor, trofeu primit de Robert De Niro, prezintă cele mai importante momente din cariera strălucitoare a pugilistului Jake La Motta, campion mondial la categoria mijlocie, ascensiunea şi declinul său.

Acesta este unul dintre cele opt cazuri pe care Curtea Supremă a decis să le arbitreze în noua sesiune 2013-2014, dintre cele aproximativ 2.000 de cazuri pe care le-a examinat. Audierile preliminare pentru acest caz vor avea loc în ianuarie 2014.

Curtea Supremă din Statele Unite ale Americii a rămas deschisă, marţi, în ciuda paraliziei care a cuprins statul federal american, cauzată de incapacitatea Congresului de a vota noul buget luni seară. Instituţia a rămas deschisă pentru public, iar audierile, care vor fi reluate luni, vor avea loc conform programului stabilit. Curtea Supremă va anunţa luni dacă a reţinut şi alte cazuri pentru noua ei sesiune.

Curtea a decis să reţină şi cazul unui denunţ anonim împotriva unui şofer de camion. Arestarea acelui şofer, Lorenz Navarette, a permis poliţiei americane să descopere o cantitate considerabilă de marijuana, din cauza căreia şoferul a fost condamnat la închisoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici