De ce aproape toţi gândacii morţi sunt găsiţi stând pe spate. Explicaţia specialiştilor

Motivul surprinzător pentru care gândacii se întorc pe spate atunci când mor a fost explicat de specialişti.

2238 afișări
Imaginea articolului De ce aproape toţi gândacii morţi sunt găsiţi stând pe spate. Explicaţia specialiştilor

De ce aproape toţi gândacii morţi stau pe spate. Explicaţia specialiştilor

O caracteristică care s-a observat adesea la gândaci este că atunci când mor se întorc pe spate, relatează LiveScience. Aceasta reacţie indică de fapt că sistemul nervos al gândacilor a fost afectat, iar insecta şi-a pierdut capacitatea de coordonare.

Sistemul nervos al acestor isnecte este afectat fie de anumite substanţe, precum pesticidele, fie de vârsta înaintată. Având spatele curbat, picioare lungi şi centrul de greutate ridicat, atunci când au convulsii gândacii ajung să cadă pe spate. 

De regulă, atunci când gândacii se răstoarnă pe spate, insectele îşi utilizează picioarele pentru a reveni în poziţia iniţială. În cazul în care gândacii intră în contact cu pesticidele, sistemul nervos al acestora nu mai funcţionează. În acest stadiu, insectele se răstoarnă pe spate, intră în convulsii şi rămân blocate în poziţia respectivă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici