De la Bratislava la Cernavodă: Google invită internauţii la o croazieră pe Dunăre, prin Street View

Google a anunţat, marţi, lansarea imaginilor panoramice Street View de pe Dunăre, internauţii putând naviga de-a lungul celui mai reprezentativ curs de apă al Europei, de la Bratislava la Cernavodă.

510 afișări
Imaginea articolului De la Bratislava la Cernavodă: Google invită internauţii la o croazieră pe Dunăre, prin Street View

De la Bratislava la Cernavodă: Google invită internauţii la o croazieră pe Dunăre, prin Street View (Imagine: Google)

Şase ţări, trei capitale, cetăţi, defileuri şi mii de peisaje impresionante - Google invită, începând de marţi, internauţii la o călătorie pe Dunăre de la Bratislava la Cernavodă, odată cu publicarea pe Google Maps a imaginilor Street View de pe cel mai reprezentativ curs de apă al Europei, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, Google a navigat şi fotografiat Dunărea în vara anului 2014, preluând imagini din Slovacia, Croaţia, Serbia, Ungaria, Bulgaria şi România. Marţi, Google a anunţat publicarea pe platforma Street View a acestora. Pot fi explorate astfel două treimi din cursul Dunării, de la graniţa Slovaciei cu Austria şi până la Cernavodă, în România.

"Fotografierea cursului Dunării reprezintă unul dintre dintre cele mai ample proiecte speciale derulate de Google Street View. Este prima dată când Google a realizat o colecţie de imagini care se întinde pe şase ţări. Oricine poate porni într-o croazieră pe Dunăre şi să descopere locuri memorabile precum Bratislava, Palatul Parlamentului din Budapesta, Belgrad sau Cazanele Dunării", a declarat Dan Bulucea, country manager Google România.

Printre locurile impresionante de pe cursul Dunării din România care pot fi explorate în Google Maps se numără Cazanele Mari, în dreptul Peşterei Ponicova, răsărit pe Dunăre - podul Cernavodă, podul Anghel Saligny (Cernavodă), Cazanele Mici, statuia lui Decebal, Fortăreaţa Golubac, Podul Giurgiu - Ruse, Porţile de Fier 1.

Fotografiile au fost realizate cu dispozitivul trekker montat pe nava de pasageri "Treasures", care realizează croaziere pe Dunăre. Trekker este creat pentru a realiza fotografii panoramice la 360 grade, cu ajutorul a 15 lentile montate în varful unui catarg, fiecare dintre ele îndreptată într-o altă direcţie. Imaginile au fost publicate pe Street View, disponibil în cadrul serviciului Google Maps.

Până în prezent, dispozitivul trekker a fotografiat numeroase obiective din patrimoniul mondial, precum Marele Canion, Taj Mahal, Muntele Fuji, Insulele Galapagos şi Veneţia. Alături de Dunăre, utilizatorii pot călători pe Street View pe alte două importante fluvii ale lumii: Amazonul şi Tamisa.

Fondată în 1998, de Larry Page şi Sergey Brin, Google este astăzi o companie prezentă pe toate marile pieţe globale. Google are sediul central în Silicon Valley şi birouri în America de Nord şi de Sud, Europa şi Asia.

Google, proprietarul celui mai popular motor de căutare pe internet, a deschis, pe 1 noiembrie 2010, un birou în Bucureşti, echipa din România fiind coordonată de Dan Bulucea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici