Dezvăluiri în cazul Michael Jackson: Copiii starului au asistat la ultimele sale clipe de viaţă

Şeful gărzilor de corp ale lui Michael Jackson a povestit, miercuri, în cea de-a doua zi a procesului intentat medicului starului, Conrad Murray, acuzat de omucidere, că cei trei copii ai cântăreţului au asistat, vizibil şocaţi, la ultimele momente din viaţa tatălui lor.

1001 afișări
Imaginea articolului Dezvăluiri în cazul Michael Jackson: Copiii starului au asistat la ultimele sale clipe de viaţă

Dezvăluiri în cazul Michael Jackson: Copiii starului au asistat la ultimele sale clipe de viaţă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Faheem Muhammad, şeful serviciului de securitate al starului, a mai povestit în faţa judecătorului că medicul, judecat în prezent pentru omucidere involuntară, i-a întrebat pe angajaţii aflaţi în acea zi în camera cântăreţului dacă vreunul dintre ei ştia să facă masaj cardiac.

"Paris (fiica starului, n.r.) plângea căzută pe jos, iar Prince (unul dintre cei doi fii ai lui Michael Jackson, n.r.) era în picioare, vizibil şocat, plângând încet", a povestit Faheem Muhammad în faţa Curţii.

"Am venit, i-am luat pe amândoi, le-am vorbit timp de o secundă, am găsit-o pe bonă şi am coborât pentru a-i duce în altă cameră", a mai spus acesta.

Medicul Conrad Murray, care se ocupa de Michael Jackson în perioada în care acesta se pregătea pentru seria de concerte pe care urma să le susţină la Londra, se agita în jurul starului când Faheem Muhammad a intrat în cameră.

"Părea nervos, transpira. Era pe punctul de a face un masaj cardiac", a mai spus Muhammad, explicând că trupul lui Michael Jackson se afla pe podea, lângă pat.

Întrebat dacă Michael Jackson părea mort în acel moment, acesta a răspuns afirmativ. "Avea ochii deschişi, gura întredeschisă", a mai povestit acesta.

O altă gardă de corp, Alberto Alvarez, se afla deja în cameră când a sosit Faheem Muhammad. "Doctorul Murray i-a întrebat" pe cei doi bărbaţi "dacă ştie vreunul dintre ei să facă un masaj cardiac", a mai spus Faheem Muhammad.

Michael Jackson a murit pe 25 iunie 2009, la vârsta de 50 de ani, din cauza unei supradoze de medicamente, în special din cauza "unei grave intoxicări" cu propofol, un anestezic puternic pe care artistul îl folosea ca somnifer. Conrad Murray, al cărui proces a debutat marţi dimineaţă, la Los Angeles, a recunoscut că i-a administrat propofol cântăreţului american în dimineaţa morţii acestuia - la cererea lui expresă -, însă a respins acuzaţiile procurorului, potrivit cărora şi-a părăsit pacientul şi i-a asigurat îngrijiri medicale "foarte îndepărtate de standardele cerute".

În cazul în care va fi condamnat, medicul în vârstă de 58 de ani, eliberat pe cauţiune după ce a fost pus sub acuzare în februarie 2010, riscă o pedeapsă de până la patru ani de închisoare.

În prezent, cei trei copii ai starului - Prince, în vârstă de 14 ani, Paris, în vârstă de 13 ani, şi Blanket, în vârstă de 8 ani - locuiesc cu bunica lor, Katherine Jackson, care este şi tutorele lor oficial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici