Dezvăluirile unei asistente din Wuhan. Situaţia ar fi mult mai gravă decât susţine guvernul chinez. „Vreau să spun adevărul”. VIDEO

Una dintre asistentele care tratează bolnavii cu coronavirus din Wuhan susţine că oficialii nu declară cifrele reale, întrucât aproximativ 90.000 de persoane ar fi fost deja infectate în China, potrivit Daily Mail.

48440 afișări
Imaginea articolului Dezvăluirile unei asistente din Wuhan. Situaţia ar fi mult mai gravă decât susţine guvernul chinez. „Vreau să spun adevărul”. VIDEO
Femeia, care a vorbit din epicentrul focarului de infecţie, îmbrăcată într-un costum de protecţie, contrazice guvernul chinez, pe care îl acuză că nu prezintă situaţia reală din ţară. Imaginile cu asistenta au fost distribuite online, aceasta spunând fără a-şi divulga numele că „Mă aflu în zona de origine a coronavirusului şi vreau să spun adevărul. În acest moment, în provincia Hubei, inclusiv în zona Wuhan, 90.000 de persoane au fost infectate cu coronavirus.”
 
În ciuda faptului că oficialii chinezi au garantat transparenţă în gestionarea situaţiei, criticii susţin că dezvăluirile făcute online despre misterioasa boală sunt atent munitorizate şi „curăţate” de autorităţi, potrivit Daily Mail.
 
Cu toate acestea, relatarea asistentei a fost deja vizualizată de peste trei milioane de ori pe YouTube. În videoclip, femeia avertizează oamenii să nu iasă afară din casă şi să se abţină de la sărbătorirea Anului Nou Chinezesc. „Toţi cei care urmăriţi acum acest videoclip, nu ar trebui să mergeţi afară. Nu petreceţi. Nu mâncaţi afară. Anul Nou Chinezesc este în fiecare an, iar dacă rămâneţi în siguranţă acum, veţi putea sărbători cu familia anul viitor.”
 
Solicitând cu disperare noi aprovizionări cu materiale medicale, ea a afirmat că „Nu îmi pasă ce spune guvernul. Vă voi spune totul pe reţelele de socializare. Vă rugăm pe toţi să donaţi măşti şi haine de unică folosinţă pentru Wuhan. În prezent, resursele noastre nu sunt suficiente."
 
Mai multe astfel de înregistrări au fost şterse de pe platforma online chinezească Weibo.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici