Disney a renunţat la 1.900 de posturi

Grupul Walt Disney a renunţat la 1.900 de posturi în SUA, în cadrul unui program de restructurare iniţiat în februarie, semn că recesiunea a atins şi industria divertismentului, potrivit Los Angeles Times.

9 afișări
Imaginea articolului Disney a renunţat la 1.900 de posturi

Disney a renunţat la 1.900 de posturi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Grupul a anunţat că a disponibilizat 1.200 de angajaţi, din totalul de 80.000, şi că va lăsa neocupate 700 de posturi.

Programul de reducere a personalului a fost iniţiat în februarie, însă atunci compania nu a precizat câţi angajaţi vor fi afectaţi.

"Recesiunea a lovit parcurile de divertisment, însă mai puţin pe cele regionale. Oamenii preferă să stea mai aproape de casă", a afirmat Edward Shaw, analist la Economics Research Associates.

Industria divertismentului de vacanţă este afectată de problemele economice, în condiţiile în care populaţia, îngrijiorată de stabilitatea locului de muncă, preferă să cheltuiască mai puţin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici