Doctor de 98 de ani refuză pensionarea ca să trateze pacienţii în vremea pandemiei: "Am lucrat şi în vremea tifosului". Fiul său s-a retras la 67 ani

  • Christian Chenay are 98 de ani şi încă tratează pacienţi
  • Este cel mai vârstnic doctor din Franţa
  • Medicul spune că decizia de a lucra în continuare se datorează şi faptului că Franţa duce lipsă de doctori de familie
579 afișări
Imaginea articolului Doctor de 98 de ani refuză pensionarea ca să trateze pacienţii în vremea pandemiei: "Am lucrat şi în vremea tifosului". Fiul său s-a retras la 67 ani

Doctor de 98 de ani refuză pensionarea ca să trateze pacienţii în vremea pandemiei: "Am lucrat şi în vremea tifosului". Fiul său s-a retras la 67 ani

Christian Chenay se apropie de a 99-a aniversare, dar acest lucru nu îl împiedică să lucreze în continuare. El este cel mai vârstnic doctor care activeză în Franţa. Îşi face meseria de 70 de ani cu aceeaşi plăcere şi are îndeosebi grijă de oamenii cu venituri mici, din suburbiile Parisului. Spune că a continuat să muncească pentru că Franţa duce o lipsă cronică de medici de familie.
 
"Am 98 de ani, ar trebui să-mi reduc activitatea din multe motive. Dar muncesc mai încet, trebuie să fiu mai atent. Ne confruntăm cu o boală foate contagioasă, care nu a afectat chiar atat de mulţi oameni până acum. Ne simţim neputincioşi pentru că nu avem un tratament, dar trebuie să continuăm să luptăm. Am intrat în contact cu oameni care prezentau simptome, nu aş fi surprins dacă am avut şi eu, pentru că unele simptome le-am simţit", a spus doctorul, potrivit Al Jazeera.
 
Fiul doctorului Chenay a urmat aceeaşi carieră, dar a decis să se pensioneze înaintea tatălui său, la vârsta de 67 de ani.
 
"Am trăit perioada epidemiei de tifos, au fost vremuri dificile, dar aveam o anumită protecţie. Tratam pacienţii cu măşti de gaze", a mai spus doctorul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici