Doi adolescenţi au fost arestaţi în Maroc pentru publicarea unei fotografii pe Facebook

Un cuplu de adolescenţi a fost arestat de către poliţie la Nador, în nord-estul Marocului, după ce au publicat pe reţeaua socială Facebook o fotografie cu cei doi îmbrăţişându-se, a declarat un ONG local.

2190 afișări
Imaginea articolului Doi adolescenţi au fost arestaţi în Maroc pentru publicarea unei fotografii pe Facebook

Doi adolescenţi au fost arestaţi în Maroc pentru publicarea unei fotografii pe Facebook (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Este vorba de un adolescent şi prietena sa. Au fost arestaţi joi, pentru atentat la pudoarea publică, după ce au postat o fotografie cu ei îmbrăţişându-se", a declarat Chakib Al Khayari, preşedintele Asociaţiei Rif pentru Drepturile Omului, cu sediul la Nador.

Conform aceleiaşi surse, aceştia sunt încă la centrul de detenţie pentru minori din Nador, iar un protest sit-in este în curs în acest oraş pentru a cere eliberarea lor.

Conform lui Al Khayari, cei doi adolescenţi urmează să fie "prezentaţi în faţa unui judecător pentru minori vinerea viitoare".

Contactat de AFP, un responsabil din cadrul autorităţilor locale a confirmat această informaţie, aflat sub anonimat, însă nu a dorit să comenteze.

Fotografia a fost făcută în faţa liceului unde cei doi învaţă. Acest caz a indignat reţelele sociale, mai multe tinere cupluri marocane publicând poze similare pe conturile lor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici