Doi britanici de culoare au devenit părinţii unei fetiţe blonde cu ochi albaştri - FOTO

Doi britanici de culoare au stârnit rumoare într-o maternitate din Londra, luni seară, după ce au devenit părinţii unei fetiţe albe, cu părul blond şi ochi albaştri, informează dailymail.co.uk.

615 afișări
Imaginea articolului Doi britanici de culoare au devenit părinţii unei fetiţe blonde cu ochi albaştri - FOTO

Doi britanici de culoare au devenit părinţii unei fetiţe blonde cu ochi albaştri (Imagine: thesun.co.uk)

Nmachi, fetiţa cuplului Angela şi Benjamin Ihegboro, i-a uimit pe experţii britanici în genetică, ei neputând să explice felul în care arată bebeluşul.

Medicii britanici de la spitalul Queen Mary susţin că această naştere nu reprezintă un caz clasic de albinism, iar părinţii fetiţei, originari din Nigeria, susţin că nu există niciun strămoş alb în arborele genealogic al familiilor lor.

Ambii părinţi au pielea de culoare închisă. Numele fetiţei - Nmachi - înseamnă "frumoasa lui Dumnezeu" în dialectul Igbo, limba maternă a părinţilor ei.

Angela şi Benjamin Ihegboro mai au doi copii, ambii de culoare.

Culoarea pielii este determinată de acţiunea combinată a şapte gene diferite. În 2006, doi britanici metişi au devenit părinţii unor fetiţe gemene, din care una era albă, iar cealaltă, de culoare. Probabilitatea de a avea gemeni a căror piele să fie de culori diferite este de unu la un milion.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici