Doina Levintza şi Dan Coma şi-au deschis o firmă de design de costume pentru teatru şi film

Creatoarea de modă Doina Levintza, alături de soţul ei, Dan Coma, şi-au deschis o firmă specializată în design de costume pentru teatru şi film.

2504 afișări
Imaginea articolului Doina Levintza şi Dan Coma şi-au deschis o firmă de design de costume pentru teatru şi film

Doina Levintza şi Dan Coma şi-au deschis o firmă de design de costume pentru teatru şi film (Imagine: Bogdana Poptomas/Mediafax Foto)

Creatoarea Doina Levintza a declarat pentru MEDIAFAX că firma SC Doina Levintza Fashion Mod SRL a fost înfiinţată special pentru creaţia de costume de teatru şi cinema şi a precizat că ea va crea hainele, în timp ce Dan Coma va fi creatorul încălţămintei. Potrivit datelor publicate în Monitorul Oficial, domeniul principal de activitate al firmei este "fabricarea articolelor de îmbrăcăminte, cu excepţia articolelor din blană", iar activitatea principală este "fabricarea altor articole şi accesorii".

Creatoarea de modă, care semnează costumele din mai multe filme şi spectacole de teatru, a mai spus că are astfel de proiecte şi în prezent, printre care spectacole la Teatrul Naţional de Operetă "Ion Dacian" din Capitală, la Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu, şi un spectacol marca Dan Puric.

Potrivit Registrului Comerţului, firma, cu sediul în Bucureşti, îi are fondatori şi asociaţi pe Doina-Mariana-Victoria Bocăneţu, care deţine 90% din capitalul social, de 1.000 de lei, şi pe Dan Coma, care deţine 10% din capitalul social subscris.

În moda românească, Doina Levintza este cunoscută pentru vestimentaţia sa haute-couture şi, în acelaşi timp, pentru deosebita sa creativitate şi capacitate de inovaţie în domeniul costumelor de teatru şi film. În 1990, a înfiinţat prima sa casă de modă specializată, printre altele, în costume de teatru, colecţiile sale fiind prezentate pe cele mai importante podiumuri de modă din lume. Doina Levintza este singurul designer din Europa de Est invitat să-şi prezinte colecţiile în cadrul prestigioasei Săptămâni a Modei de la New York, "7th on Sixth".

Dan Coma este cunoscut în special ca designer de pantofi şi genţi, sub marca Dancoma, pe care a creat-o în 1992, ca o continuitate a tăbăcăriei înfiinţate de tatăl său, Dumitru Coma, în anul 1920. Dan Coma a vut la rândul său colaborări cu Teatrul Naţional Bucureşti, Teatrul Odeon şi Studiourile de Film din Buftea şi a încălţat celebrităţi precum Nicole Kidman, pentru "Cold Mountain" şi Jennifer Tilly.

Atât Doina Levintza, cât şi Dan Coma au titlul de "Furnizor al Casei Regale a Romaniei".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici