După Kate cea cuminte, Zara cea rebelă: o nouă nuntă regală organizată, sâmbătă, în Marea Britanie

Familia regală britanică organizează o altă nuntă regală, sâmbătă, - cea dintre Zara Phillips şi jucătorul de rugby Mike Tindall, la aproape trei luni de la căsătoria prinţului William cu Kate Middleton, organizată cu fast în luna aprilie.

697 afișări
Imaginea articolului După Kate cea cuminte, Zara cea rebelă: o nouă nuntă regală organizată, sâmbătă, în Marea Britanie

După Kate cea cuminte, Zara cea rebelă: o nouă nuntă regală organizată, sâmbătă, în Marea Britanie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Zara, cea mai mare dintre nepoatele reginei Elizabeth a II-a, şi logodnicul ei Mike Tindall au declarat însă că nu doresc să organizeze o altă "nuntă a secolului" - expresia cu care a fost descrisă în toată presa internaţională nunta dintre William şi Kate.

Diferenţele nu se opresc aici. În timp ce Kate, devenită după căsătorie ducesă de Cambridge, este brunetă, docilă şi cuminte, Zara este blondă, independentă şi impetuoasă. Sportivă desăvârşită, campioană de echitaţie, Zara şi-a dorit o ceremonie pe măsura imaginii sale, departe de nunta din basme organizată pe 29 aprilie la Londra pentru viitorul moştenitor al tronului britanic.

"Nunta mea nu va avea nimic de-a face cu cea dintre Kate şi William", a avertizat ea. "Pentru început, vor fi mult mai puţini invitaţi. Va fi mult mai intim, doar câţiva prieteni apropiaţi şi familia", a mai spus Zara Phillips.

Nu vor exista nici ceremonia religioasă din maiestuoasa catedrală gotică Westminster, nici trăsura aurită pentru a-i plimba pe cei doi miri prin oraş, nici banchetul rafinat de la Buckingham în onoarea capetelor încoronate de pe planetă: Zara, în vârstă de 30 de ani şi a 13-a în ordinea de succesiune la tron, se va căsători cu Mike Tindall, în vârstă de 32 de ani, un jucător de rugby cu nasul spart şi o alură robustă, la Edinburgh.

"E un loc care are o mare semnificaţie pentru amândoi", a declarat Zara, care l-a cunoscut în urmă cu şapte ani pe jucătorul de rugby, căpitanul echipei Angliei. Ea trăieşte de doi ani într-o reşedinţă din Gloucestershire, o regiune din sud-vestul Angliei, alături de logodnicul ei, a cărui pasiune pentru sport o împărtăşeşte.

Zara, crescută departe de presiunea şi eticheta de la Palatul Buckingham, a ales să calce pe urmele mamei sale, prinţesa Anne. Fiica reginei Elizabeth a II-a a ales să-şi petreacă a doua lună de miere, cu viceamiralul Timothy Laurence, în Scoţia, departe de camerele jurnaliştilor, după o primă căsătorie intens mediatizată ce a avut loc la Westminster, cu căpitanul Mark Phillips.

Sâmbătă, "doar" câteva sute de invitaţi - comparativ cu cei 1.900 de invitaţi prezenţi la Londra pe 29 aprilie - vor participa la ceremonia ce va avea loc la Canongate Kirk. La ceremonie nu vor avea acces presa şi publicul. Situată în cartierul istoric din Edinburgh, această biserică cu ziduri pictate în alb şi albastru, de dimensiuni modeste, este sediul parohiei oficiale de pe domeniul pe care Elizabeth a II-a îl deţine în Scoţia.

Totuşi, sosirea în regiune a reginei şi a membrilor familiei regale, printre care se vor afla William şi Kate, riscă să atragă numeroşi curioşi. Însă evenimentul este departe de a suscita efervescenţa mediatică creată de căsătoria fiului cel mare al prinţului Charles, urmărită de sute de jurnalişti, un milion de spectatori londonezi şi două miliarde de telespectatori din lumea întreagă.

Rochia de mireasă a Zarei a făcut să curgă mult mai puţină cerneală decât cea a lui Kate, subiectul a numeroase speculaţii timp de luni de zile şi, totodată, articolul vestimentar spre care s-au îndreptat toate privirile în momentul în care ea a ajuns în faţa catedralei Westminster.

Câţiva experţi în domeniu au riscat să afirme că rochia va fi "tradiţională, însă marcată de personalitatea mai exuberantă" a Zarei Phillips, fosta adolescentă rebelă din familia regală britanică, care, în trecut, purta un piercing în limbă şi era renumită pentru încăpăţânarea ei.

După ceremonie, tinerii căsătoriţi vor poza pentru fotografi, aşa cum au făcut-o şi în ziua în care şi-au anunţat logodna. Atunci, ei au purtat ţinute lejere - şapcă şi geacă pentru Zara, pulover pentru logodnicul ei - în faţa casei lor, în zăpadă, într-un contrast total faţă de fotografiile oficiale ale cuplului William-Kate realizate în ziua anunţului logodnei acestora.

Zara Phillips şi Mike Tindall s-au logodit în decembrie 2010.

Mike Tindall, în vârstă de 32 de ani, este jucător de rugby şi a făcut parte din naţionala Angliei care a câştigat Cupa Mondială la rugby din 2003.

Zara Phillips, campioană la echitaţie - aşa cum este şi mama ei, prinţesa Anne -, este a 13-a în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii.

Prinţul William este al doilea pe această listă, după tatăl său, prinţul Charles.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici