Elena Udrea la Mangalia: Daţi-vă la o parte, că acum sunt chiar pe cai mari!

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a vizitat sâmbătă herghelia de la Mangalia, unde a călărit pentru câteva minute, moment în care s-a adresat presei şi oficialilor locali: "Daţi-vă la o parte, că acum sunt chiar pe cai mari!"

865 afișări
Imaginea articolului Elena Udrea la Mangalia: Daţi-vă la o parte, că acum sunt chiar pe cai  mari!

Elena Udrea la Mangalia: Daţi-vă la o parte, că acum sunt chiar pe cai mari! (Imagine: Ştefan Ciocan/Mediafax Foto)

Iniţial, Udrea a ezitat să călărească, afirmând că îi este teamă, însă şeful hergheliei, Constantin Ancuţa, i-a spuns că nu are motive pentu care să îi fie frică.

"Cu stimă şi respect! Vom aduce un cal care să socializeze cu dumneavoastră şi să nu vă creeze neplăceri", a spus şeful hergheliei.

După ce a urcat pe cal, Udrea a fost întrebată de presă care este senzaţia.

"Cum e? Superb, nici nu vă văd bine. Daţi-vă la o parte, că acum sunt chiar pe cai mari!", a răspuns ministrul Turismului.

Pe parcursul celor câteva minute de echitaţie, Udrea a fost sfâtuită de către şeful hergheliei să ţină "umerii drepţi şi pieptul înainte". După ministrul Turismului, pe acelaşi cal s-a urcat şi Loredana Groza pentru o scurtă plimbare.

Anterior, Udrea a vizitat heghelia şi a aflat de la director că există mai multe culori pentru rasa pur sânge arab, şi anume "roibul, dereşul, murgul şi calul bălan".

Şeful hegheliei i-a prezentat ministrului şi caii care sunt scoşi la vânzare, cel mai scump valorând 4.000 de euro. Udrea a remarcat că între cai există unele diferenţe, unii fiind "mai osoşi, alţii mai plinuţi".

Directorul hergheliei a explicat şi secretul vânzării de cai. "Ca să pui ceva în valoare, ca la maşini, trebuie să faci showroom. Trebuie să faci spectacol", a afirmat Ancuţa.

Ministrul s-a întâlnit, în timp ce vizita heghelia, cu Loredana Groza, care se afla şi ea în vizită. Şeful hergheliei le-a prezentat celor două şi presei câţiva armăsari, ultimul dintre aceştia dând semne de agitaţie.

"Au fost la montă de dimineaţă, a muncit", a explicat Ancuţa.

Udrea a răspuns: "De 2 mai, săracul cal. Să-l lăsăm în pace!".

La finalul vizitei, Udrea a declarat că intenţionează să introducă în circuitul turistic hegheliile, inclusiv pe cea de la Mangalia.

Ancuţa a afirmat că pentru a putea fi exploatată turistic, herghelia de la Mangalia are nevoie de o investiţie în hipodrom şi de promovare.

"Hergheliile pot fi un produs turistic. Avem în vedre o iniţaitivă comună cu Ministerul Agriculturii pentru a exploata hergheliile în scop turistic", a continuat ministrul Turismului.

Vizita la herghelie a fost urmată de recepţia unor şalupe salvamar achiziţionate de Primăria Mangalia.

Udrea s-a plimbat, pentru circa 15 minute, pe mare cu una dintre şalupe, flancată de alte bărci salvamar. În acest timp, primarul Mangaliei, Claudiu Tusac, o aştepta pe ţărm.

Unul dintre preoţii s-a apropiat de primar şi i-a spus: "Domn' primar, văd că sunt aici oameni pentru primul ajutor, trebuie să fie cineva şi pentru ultimul ajutor", explicând prezenţa sa alături de salvamari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici