Elton John şi Emmanuel Macron vor lansa o iniţiativă contra SIDA, malariei şi tuberculozei

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi starul muzicii pop Elton John vor lansa, vineri, un apel la mobilizare pentru a creşte fondurile necesare în lupta contra SIDA, malariei şi tuberculozei, potrivit Le Figaro.

243 afișări
Imaginea articolului Elton John şi Emmanuel Macron vor lansa o iniţiativă contra SIDA, malariei şi tuberculozei

Elton John şi Emmanuel Macron vor lansa o iniţiativă contra SIDA, malariei şi tuberculozei

Apelul va fi lansat înainte de ceremonia în care Elton John va primi Legiunea de Onoare, un eveniment care va avea loc în curtea palatului Elysée din Paris. Legiunea de Onoare este cea mai înaltă distincţie acordată militarilor şi civililor în Franţa.

Elton John "este un virtuoz al pianului, un geniu al melodiei, un veritabil showman (...) Este şi unul dintre primii artişti gay care au avut curajul să facă public acest lucru şi să fie vocea comunităţii LGBT în media", potrivit unui comunicat al preşedinţiei franceze, în care se mai vorbeşte şi despre acţiunile caritabile anti-SIDA iniţiate de artist.

Momentul va marca şi deschiderea celei de-a 21-a ediţii a festivalului Solidays, organizat de asociaţia Solidarité Sida, în apropiere de Paris.

Franţa va găzdui, pe 10 octombrie, la Lyon, conferinţa Fondului de luptă contra SIDA, tuberculozei şi malariei, cu obiectivul de a creşte mijloacele financiare ale acestei organizaţii create în 2002.

Organizaţia activează în 140 de ţări, ocupându-se de prevenţie, diagnostic şi tratament pentru cele trei pandemii care provoacă cel mai mare număr de morţi la nivel mondial. La conferinţa anterioară, din 2016, au fost colectate 12,2 miliarde de dolari.

Ofiţer al Artelor şi Literelor din 1993, Sir Elton John, în vârstă de 72 de ani, se află în Franţa în cadrul turneului său de adio, The Farewell Yellow Brick Road, care a debutat în 2018 şi va dura trei ani.

Excentricul superstar a fost prezent, recent, la Festivalul de la Cannes, alături de soţul său, David Furnish, pentru a promova "RocketMan", filmul despre viaţa sa.

Autor al unor hituri precum "Your Song" şi "Crocodile Rock", Elton John a vândut peste 300 de milioane de albume în lumea întreagă şi a susţinut peste 3.500 de concerte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici