"Elysium", pe primul loc în TOPUL filmelor americane piratate. Ce producţii urmează în clasament - VIDEO

Lungmetrajul "Elysium", regizat de Neill Blomkamp, cu Matt Damon în rolul principal, se află pe primul loc în topul 100 al filmelor americane piratate, conform unui raport ce prezintă cele mai piratate pelicule de pe piaţa de film din SUA (AFM) din anul 2012.

1158 afișări
Imaginea articolului "Elysium", pe primul loc în TOPUL filmelor americane piratate. Ce producţii urmează în clasament - VIDEO

TOPUL filmelor americane piratate. Cine conduce clasamentul

Studiul, efectuat de compania CEG TEK International, a monitorizat platforma de partajare de fişiere BitTorrent, urmărind în jur de 3.000 de filme şi distribuitori care au fost activi anul trecut pe piaţa cinematografică, dar şi o serie de titluri care vor fi lansate în noiembrie, conform screendaily.com.

CEG TEK, cu sediul în Beverly Hills, Los Angeles, a arătat că numărul de descărcări de pe BitTorrent pentru cele 100 de filme piratate s-a apropiat de un milion, pe plan mondial.

Pe baza solicitărilor medii zilnice, filmul "Elysium" a fost cel mai căutat, cu 161.891 de descărcări, depăşind de trei ori numărul de descărcări ale filmului "Efecte adverse" (2013), regizat de Steven Soderbergh (48.576 descărcări). Topul zece a fost completat de "2 pistoale" (47.538 descărcări), "The World's End" (44.328 descărcări), "Greu de pensionat 2" (33.331 descărcări), "Refugiu pentru viaţă" (32.576 descărcări), "Empire State" (32.048 descărcări), "Marea matoleală" (31.043 descărcări), "Escape Plan: Testul suprem" (30.035 descărcări) şi "Blood of Redemption" (25.483 descărcări).

Cofondatorul companiei CEG TEK Kyle Reed a declarat că raportul oferă "o privire de ansamblu asupra impactului pe care pirateria o are asupra regizorilor, distribuitorilor şi industriei filmului în general, subliniind în acelaşi timp cererea crescândă pentru scenarii şi filme de calitate".

Superproducţia hollywoodiană "Elysium", cu Matt Damon şi Jodie Foster în rolurile principale, transpune lupta de clasă dintre milioane de pământeni săraci rămaşi pe Terra, devenită în anul 2154 o planetă cu resurse epuizate aproape complet, şi clasa super-bogaţilor, care trăiesc lipsiţi de griji pe staţia spaţială Elysium.

Regizorul şi scenaristul Neil Blomkamp, originar din Johannesburg, Africa de Sud, este cunoscut pentru filmul SF "District 9" (2009), cu Sharlto Copley în rolul principal. "District 9" a fost nominalizat, în 2010, la patru categorii ale premiilor Oscar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici