Eric Clapton vrea să vândă la licitaţie un tablou din coleţia personală, evaluat la 19 milioane de dolari

Cântăreţul britanic Eric Clapton va scoate la vânzare un tablou din colecţia personală, realizat de pictorul abstract german Gerhard Richter, evaluat la 19 milioane de dolari, în cadrul unei licitaţii ce va fi organizată luna viitoare de casa Sotheby's.

159 afișări
Imaginea articolului Eric Clapton vrea să vândă la licitaţie un tablou din coleţia personală, evaluat la 19 milioane de dolari

Eric Clapton (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Preţul în sine nu reprezintă o surpriză pentru cunoscători, întrucât Gerhard Richter este unul dintre cei mai apreciaţi pictori în viaţă, iar recordul de preţ (21,8 milioane de dolari) pentru una dintre operele sale a fost stabilit la o licitaţie de artă ce avut loc la New York, în luna mai.

Tabloul pe care Eric Clapton îl scoate la vânzare se intitulează "Abstraktes Bild (809-4)" şi are o suprafaţă de peste doi metri pătraţi.

Acest tablou este unul dintre cele trei pe care Eric Clapton le-a cumpărat în 2001, la o licitaţie organizată de casa Sotheby's, pentru o sumă totală de 3,4 milioane de dolari.

Tabloul pictat de Gerhard Richer va fi scos la licitaţie la Londra, pe 12 octombrie. "Abstraktes Bild" face parte dintr-o serie de patru tablouri create de Richter la jumătatea anilor 1990. Trei dintre ele au fost cumpărate de Eric Clapton în urmă cu 11 ani, iar cel de-al patrulea aparţine colecţiei de artă deţinută în comun de două muzee celebre britanice - Tate şi National Galleries of Scotland.

Muzicianul britanic nu este străin de universul licitaţiilor. În 2011, starul britanic s-a despărţit de peste 70 dintre chitarele sale, pentru 2,15 milioane de dolari, cu ocazia unei licitaţii organizate în scopuri caritabile, la New York, la care au participat câteva sute de fani şi care a depăşit toate pronosticurile specialiştilor. Banii obţinuţi au fost donaţi de muzician în beneficiul Crossroads Centre, o clinică de dezalcoolizare şi dezintoxicare pe care Eric Clapton a înfiinţat-o în Antigua şi Barbuda.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici