Eşti în pericol de a fi concediat? Vezi care sunt semnele că ai putea rămâne fără slujbă

În condiţiile actualei crize economice, niciun post nu mai este sigur, de aceea este bine să îţi evaluezi situaţia şi să vezi dacă nu cumva eşti în pericol de a fi concediat. Iată trei semne care pot indica această situaţie, potrivit shine.yahoo.com.

5230 afișări
Imaginea articolului Eşti în pericol de a fi concediat? Vezi care sunt semnele că ai putea rămâne fără slujbă

Eşti în pericol de a fi concediat? Vezi care sunt semnele că ai putea rămâne fără slujbă (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

1. Dublarea postului

Dacă recent compania pentru care lucrezi a fost achiziţionată de o alta sau a cumpărat o nouă companie şi există cel puţin încă o persoană care face acelaşi lucru ca şi tine, înseamnă că postul tău este în pericol.

În acest caz, optim ar fi să stabileşti o întâlnire cu şeful tău şi să îi vorbeşti despre această problemă. Întreabă-l, de asemenea, dacă aptitudinile tale ar putea fi folosite de companie în alte modalităţi decât cele de până acum. În cel mai rău caz, şeful te poate anunţa că zilele tale în respectiva companie sunt numărate şi poţi începe să îţi cauţi o altă slujbă.

2. Ai făcut o greşeală foarte gravă

Ai putea fi tentat să îţi ceri scuze în mod repetat, ceea ce, de fapt, ar putea să îţi facă mai mult rău decât bine, deoarece vei atrage atenţia şi le vei reaminti celorlaţi despre greşeala ta. În plus, nici măcar nu contează cât de rău îţi pare şi scuzele repetate nu sunt o manieră profesionistă de a gestiona situaţia.

Cel mai bine este să îţi întrebi şeful cum ai putea îndrepta situaţia cât mai repede. Şefii tăi sunt interesaţi ca lucrurile să meargă bine, aşa că, cel mai probabil, vor vrea să te ajute să îţi repari greşeala, indiferent cât de gravă a fost.

3. Responsabilităţile tale sunt din ce în ce mai puţine

Dacă observi că ţi se dau din ce în ce mai puţine lucruri de făcut, vorbeşte cu şeful tău despre această situaţie. Fii sincer şi spune-le superiorilor tăi că ai observat că sarcinile tale de lucru s-au împuţinat şi că ai vrea să ai aceleaşi responsabilităţi ca şi colegii tăi de departament sau de echipă. În felul acesta, cel puţin şefii tăi vor auzi de la tine că îţi doreşti să rămâi în companie.

Dacă în ultima vreme reuşitele tale nu au fost vizibile, aminteşte-le şefilor cât de bine te-ai descurcat în anumite situaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici