Familia Flintstone, serialul animat cu cea mai apreciată coloană sonoră

Coloana sonoră de pe genericul serialului animat american "Familia Flintstone", care prezintă aventurile unei familii din epoca de piatră, a fost desemnată "cea mai uşor de recunoscut temă muzicală" a unui programele TV de animaţie, informează contactmusic.com.

299 afișări
Imaginea articolului Familia Flintstone, serialul animat cu cea mai apreciată coloană sonoră

Familia Flintstone, serialul animat cu cea mai apreciată coloană sonoră

În urma acestui sondaj, realizat de PRS for Music, în Marea Britanie, la care au participat peste 2.000 de adulţi, poziţia a doua a revenit coloanei sonore a serialului "Top Cat", iar locul al treilea a fost ocupat de coloana sonoră a serialului "Postman Pat".

Coloanele sonore ale serialelor "Scooby Doo" şi "The Wombles" au ocupat poziţiile a patra, respectiv a cincea.

Serialul animat "Familia Flintstone", a cărui coloană sonoră a fost compusă de Hoyt Curtin, Joseph Barbera şi William Hanna, celebrează, în 2010, 50 de ani de la difuzarea primului episod.

"Familia Flintstone/ The Flintstones" este unul dintre cele mai de succes seriale de televiziune create vreodată. Inspirat din acţiuni ale serialelor anilor 1950, precum "The Honeymooners", serialul "Familia Flintstone" prezintă viaţa de zi cu zi a unor "primitivi", Fred şi Wilma Flintstone. Fred Flintsone este membru al "clasei muncitoare" din "epoca de piatră", iar aventurile sale zilnice, precum şi cele ale familiei sale, ale vecinilor şi prietenilor săi din casa de alături alcătuiesc structura şi substanţa serialului.

Aventurile au loc într-o "epocă de piatră" care imită la indigo societatea americană a deceniului 1961 - 1970. Totul pare a fi făcut din piatră, inclusiv numele protagoniştilor, care sunt cuvinte referitoare la pietre şi roci. "Câinele" soţilor Flintstone este, de fapt, un dinozaur care se numeşte Dino. Soţii Flintstone îi au ca vecini pe Betty şi Barney Rubble (Rubble = "Pietre sfărâmate"), cu care se înţeleg foarte bine. Ei locuiesc în Bedrock ("Piatră de bază"), iar ambele familii trec împreună prin multe aventuri hazlii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici