Fenomen extrem de rar: O femeie din Texas a născut două perechi de gemeni identici

O femeie din statul american Texas a profitat de şansa pe care a avut-o - una din 70 de milioane - şi a născut de Sfântul Valentin două perechi de gemeni identici, au anunţat, luni, reprezentanţii unui spital din oraşul Houston, citaţi de Reuters.

664 afișări
Imaginea articolului Fenomen extrem de rar: O femeie din Texas a născut două perechi de gemeni identici

Fenomen extrem de rar: O femeie din Texas a născut două perechi de gemeni identici (Imagine: Shutterstock)

Cei patru bebeluşi - cu toţii băieţi - au fost născuţi la 31 de săptămâni, prin cezariană, de Tressa Montalvo, o americancă în vârstă de 36 de ani, la clinica The Women's Hospital of Texas din oraşul Houston.

Tressa şi soţul ei, Manuel Montalvo Jr., nu au apelat la tratamente pentru fertilitate. Ei mai au un fiu, Memphis, în vârstă de doi ani.

"Am plănuit această sarcină, dar cred că am reuşit un pic prea mult!", a declarat Tressa Montalvo.

Atunci când Tressa era însărcinată în 10 săptămâni, medicul i-a spus că va naşte gemeni, dar, la o vizită ulterioară, doctorul a detectat un al treilea bebeluş. La următoarea vizită la medic, Tressa a aflat că va naşte patru bebeluşi - nu cvadrupleţi, ci două seturi de gemeni.

Posibilitatea ca o femeie să nască, fără să apeleze la tratamente de fertilitate, două perechi de gemeni identici este de una la 70 de milioane. În acest caz, doi fetuşi împart o placentă, iar ceilalţi doi împart o altă placentă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici