Fenomene meteorologice extreme în Turcia şi Grecia

În timp ce zăpada este mult aşteptată în zonele muntoase continentale, anul acesta temperaturile scăzute şi ninsorile abundente au ajuns până în Turcia şi Grecia.

3278 afișări
Imaginea articolului Fenomene meteorologice extreme în Turcia şi Grecia
Un strat gros de zăpadă a acoperit luni, 24 ianuarie, cea mai mare parte a oraşului Istanbul, metropola de aproximativ 16 milioane, care se întinde pe două continente: Europa şi Asia. Experţii estimează că rafalele vor continua şi în următoarele zile. 
 
Centrul de Coordonare a Dezastrelor din Istanbul, AKOM, spune că un sistem islandez de joasă presiune se află în spatele frontului rece şi a precipitaţiilor care afectează oraşul şi cea mai mare parte a ţării.
 
Situaţia stă la fel şi în Grecia unde zăpada abundentă şi viscolul cu temperaturi scăzute au persistat în mai multe părţi ale ţării, inclusiv în capitala Atena şi în mai multe insule din Marea Egee.
 
Anul trecut, capitala Greciei a fost lovită de o furtună majoră de zăpadă care a cauzat probleme grave, întrerupând curentul pentru zile întregi în anumite cartiere şi făcând toate străzile impracticabile. Mii de copaci s-au curbat şi au căzut din cauza greutăţii zăpezii.
 
Autor: Diana Zlătescu

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici