Festival culinar la Bucureşti, între 16 şi 19 octombrie

Un festival culinar, intitulat Bucharest Food Festival, se va desfăşura, între 16 şi 19 octombrie, în Parcul Unirea din Capitală, în cadrul evenimentului urmând să fie promovat conceptul de slow food prin prezentarea bucătăriilor tradiţionale românească, italiană, maghiară, germană şi chiar indiană.

160 afișări
Imaginea articolului Festival culinar la Bucureşti, între 16 şi 19 octombrie

Festival culinar la Bucureşti, între 16 şi 19 octombrie (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit site-ului evenimentului, festivalul se va desfăşura pe o suprafaţă de peste 5.000 de metri pătraţi, dintre care peste 3.500 acoperiţi de corturi uriaşe, unde vizitatorii vor putea urmări adevărate spectacole culinare.

Cele aproximativ 15 restaurante prezente la festival acoperă toate gusturile şi pretenţiile culinare, susţin organizatorii. De asemenea, la eveniment vor participa şi producătorii de alimente ecologice, alături de producătorii slow food din toată ţara.

Spectacolul culinar se va întregi prin prezenţa maeştrilor culinari celebri, care vor pregăti reţete delicioase, şi a programului de divertisment variat, susţinut de artişti precum Nicu Alifantis, Mircea Baniciu, Ducu Bertzi, Mircea Vintilă şi Orchestra Jandarmeriei.

De asemenea, în cadrul evenimentului se va încerca prepararea celui mai lung tort şi a celui mai lung muşchi împletit din câte s-au realizat în România până în prezent.

Pe lângă acestea, vizitatorii vor mai avea ocazia să participe la cursuri de gătit, susţinute de bucătari experimentaţi.

Mişcarea Slow Food a fost fondată pentru a combate alimentaţia de tip fast food. Aceasta încearcă să conserve gastronomia tradiţională. Mişcarea Slow Food a căpătat notorietate la nivel global, adunând tot mai mulţi adepţi, în peste 120 de ţări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici