Festivalul Glastonbury din Marea Britanie ar putea fi mutat, în viitor

Festivalul Glastonbury din Marea Britanie, care îşi va deschide porţile pentru 135.000 de plătitori de bilete şi abonamente săptămâna viitoare, ar putea fi mutat, în viitor, din cauza problemelor de planificare legate de drepturile de proprietate asupra terenului pe care are loc evenimentul.

199 afișări
Imaginea articolului Festivalul Glastonbury din Marea Britanie ar putea fi mutat, în viitor

Festivalul Glastonbury din Marea Britanie ar putea fi mutat, în viitor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Michael Eavis, în vârstă de 79 de ani, fondatorul şi organizatorul Glastonbury, care, în ultimii zece ani, a devenit unul dintre principalele evenimente muzicale din Marea Britanie, recunoaşte că festivalul ar putea fi mutat în viitor, dat fiind că acesta nu este unic proprietar al terenului pe care se desfăşoară, informează contactmusic.com.

"Sunt întotdeauna îngrijorat pentru viitor, din cauza terenului, care nu este disponibil, pentru că eu deţin doar partea centrală a acestuia", a declarat Eavis. Potrivit acestuia, locul pe care se află principala scenă, Pyramid, îi aparţine, însă împrejurimile sunt de drept ale altor persoane. Astfel, soluţia pentru o organizare facilă ar fi ca festivalul să fie mutat.

"S-ar putea să fiu nevoit să găsesc un loc mai mare, dar care să fie în proprietatea unei singure persoane. Este situaţia ideală", a adăugat organizatorul.

Aceste declaraţii au fost confirmate şi de fiica sa, Emily Eavis, care se ocupă de programul zilelor de festival.

Pe terenul pe care se desfăşoară în prezent festivalul Glastonbury există o fermă de lapte funcţională, iar economia zonei ar putea fi afectată serios dacă evenimentul, care are loc aici din 1970, va fi mutat.

"Toate lucrurile bune au un final şi omul trebuie să mai facă schimbări. Aş vrea să stau, dar devine din ce în ce mai complicat", a mai spus Eavis.

La ediţia de anul acesta, capetele de afiş vor fi Florence + The Machine, Kanye West şi The Who.

Biletele pentru ediţia din 2015 a Festivalului Glastonbury (24 - 28 iunie) s-au epuizat în doar 26 de minute după ce au fost puse în vânzare, în octombrie 2014. Fanii au plătit 225 de lire sterline pentru un bilet la acest celebru festival muzical, organizat în fiecare an în Worthy Farm din comitatul Somerset.

Festivalul Glastonbury, care nu a fost organizat în 2012 pentru a nu afecta desfăşurarea Jocurilor Olimpice de la Londra, are loc în mod tradiţional în ultimul weekend din luna iunie şi atrage, în medie, 170.000 de spectatori în fiecare an.

Evenimentul a fost lansat după moartea lui Jimi Hendrix, în 1970. Participanţii la prima ediţie au plătit o liră sterlină, primind în schimb lapte de la fermă şi putându-i asculta pe Marc Bolan şi Al Stewart.

O perioadă, festivalul nu a mai fost organizat anual, însă în anii '90 a căpătat anvergura internaţională pe care o are şi în prezent. Evenimentul a permis unor trupe precum Radiohead, care a cântat la Glastonbury în 1997, Coldplay, după reprezentaţia din 2002, şi Muse, prin concertul din 2004, să îşi croiască drumul către succes.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici