Festivalului de Magie "Harry Houdini", pe 19 şi 20 noiembrie, chiar la magician acasă

A patra ediţie a Festivalului de Magie "Harry Houdini", un eveniment organizat de Teatrul de Magie cu spectacole, atât pentru copii, cât şi pentru adulţi, va vea loc în weekend-ul 19 – 20 noiembrie la Casa Magicianului şi va oferi un premiu special unuia dintre participanţi.

286 afișări
Imaginea articolului Festivalului de Magie "Harry Houdini", pe 19 şi 20 noiembrie, chiar la magician acasă

Festivalului de Magie "Harry Houdini", pe 19 şi 20 noiembrie, chiar la magician acasă

Acest festival cuprinde spectacole ce îmbină arta magiei cu teatrul, precum AbraMagic, StandUp Magic Show, Kids Magic Show & Workshop şi spectacolul-demonstraţie al cursanţilor Academiei de Magie. Mai mult decât atât, cei prezenţi la festival vor putea vedea în premieră naţională show-ul Wizard Story Magic, un spectacol inedit pentru copii.

De asemenea, în urma unei tombole, unul dintre copii (cu vârsta până în 12 ani) va câştiga un premiu valabil un an.

Detalii despre acest premiu ne-au fost oferite chiar de Andrei Teaşcă, care a declarat pentru MEDIAFAX că norocosul câştigător va putea participa la toate spectacolelele şi cursurile Teatrului de Magie, timp de un an. De asemenea, el a precizat că, având un statut special, câştigătorului i se va răspunde la orice întrebare privind magia şi felul în care se realizează anumite trucuri.

Totodată, Andrei Teaşcă a atras atenţia asupra faptului că numărul de locuri la fiecare spectacol este limitat (30 de bilete/ show), iar în preţul biletului este inclus şi un pahar de şampanie (spectacolele de dimineaţă vor oferi şampanie pentru copii). Participanţii vor avea ocazia să câştige diverse premii care constau în "trucuri".

Magicianul Andrei Teaşcă dezvăluie un truc pentru MEDIAFAX

► Spectacol-premieră Wizard Story Magic (duminică, 20 noiembrie, ora 18:00) propune un concept nou în care magicianul devine spectator, iar copilul-spectator devine magician. Show-ul este plin de momente interactive de magie imbracate într-o prezentare artistică şi unică, cu magicienii Emil Drăgan şi Ştefania Banică.

► Magic Academy Show va fi un spectacol-demonstraţie al cursanţilor şcolii de iluzionism şi magie, iar părinţii şi spectatorii vor vedea live cum tinerii cursanţi, într-o perioadă scurtă, pot deveni artişti magicieni. Spectacolul este realizat împreună cu profesorii Academiei de Magie, clasa profesor-fondator Andrei Teaşcă şi profesor Emil Dragan. Acesta va avea loc pe 20 noiembrie de la ora 13:00.

► Şi tot duminică (20 noiembrie), de la ora 11:00, va fi susţinut Kids Magic Show&Workshop cu magicianul Emil Dragăn. Teatrul de Magie a pregătit un program special: un atelier de magie, atât pentru copii, cât şi pentru părinţi, unde cei mici vor putea vedea şi învaţa trucuri de magie.

Iar programul de sâmbătă, 19 noiembrie, cuprinde AbraMagic, StandUp Magic Show.

► AbraMagic (11:00) va fi spectacol de magie şi workshop pentru prichindei, cu Ştefania Banică, prima femeie magician balerina din România.

► Iar StandUp Magic Show (20:00) va cuprinde exerciţii de mentalism – pentru părinţi.

În ultima perioadă mentalismul, o categorie a iluzionismului, a luat amploare, vorbindu-se din ce în ce mai mult despre ideea că unele abilităţi ale magicianului pot fi adevărate.

Iluzionism psihologic, mentalism - istoria foloseşte mai multe denumiri, dar care reprezintă acelaşi lucru. Mentalismul a fascinat întotdeauna imaginaţia oamenilor nu doar fiindcă magicianul deţine controlul minţii lor, ci şi pentru că reuşeşte să îi surprindă de fiecare dată cu predicţii imposibile.

Spectatorii intră într-un cadru în care telepatia, citirea gândurilor, prezicerea viitorului şi aflarea adevărului devin accesibile şi aproape la îndemână oricui. Întrebarea "Sunt alegerile noastre într-adevăr libere?" încearcă să-şi găsească răspunsul cu ajutorul spectatorilor.

Toate acestea se vor petrece în spaţiul magic din strada Vasile Lascar 132, între bulevardul Dacia şi strada Mihai Eminescu.

Festivalul va avea loc la Casa Magicianului (Vasile Lascăr 132), un loc unic în Europa de Est, spaţiu dedicat iluzionismului, teatrului, cu scop educativ, care găzduieşte spectacole de magie, workshop-uri tematice, petreceri private şi nu numai.

"Festivalul de magie 'Harry Houdini' este singurul eveniment de gen care îmbină într-o prezentare succintă arta magiei, teatrul şi educaţia, adresându-se exclusiv publicului, ci nu breslei, o tendinţă destul de pronunţată în ultimii ani, pe care ne-am dorit să o evităm", a declarat Andrei Teaşcă, fondatorul Teatrului de Magie şi organizatorul festivalului.

Ediţiile precedente ale festivalului s-au dovedit a fi un real succes, motiv pentru care evenimentul a devenit deja o tradiţie pentru pasionaţii de magie din România.

Biletele la Festivalul de Magie "Harry Houdini" se pot achiziţiona online, pe www.teatruldemagie.ro şi pe www.bilete.ro. Mai multe detalii despre Casa Magicianului, Teatrul de Magie şi următoarele spectacole pot fi găsite pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/teatruldemagie şi pe site-ul www.teatruldemagie.ro.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici