Florin Cioabă a comandat din Italia o plachetă de mulţumire pentru Madonna

Autointitulatul rege al romilor de pretutindeni, Florin Cioabă, a declarat, marţi, că a comandat unui bijutier din Italia o plachetă din aur pe care intenţionează să o trimită Madonnei, în semn de mulţumire pentru discursul împotriva discriminării etniei sale, ţinut la concertul din Bucureşti.

97 afișări
Imaginea articolului Florin Cioabă a comandat din Italia o plachetă de mulţumire pentru Madonna

Florin Cioabă a comandat din Italia o plachetă de mulţumire pentru Madonna (Imagine: Daniel Mihailescu/Mediafax Foto/AFP)

Cioabă a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că romii au apreciat discursul Madonnei, chiar dacă ea a fost huiduită pe scena de la Bucureşti.

El a afirmat că "regina" a reuşit să atragă atenţia asupra discriminării romilor, mai mult decât au putut-o face organizaţiile etniei în ultimii 20 de ani.

"Madonna are un merit foarte mare. Ea a putut să sensibilizeze întreg mapamondul că există discriminare faţă de romi. Ceea ce noi, de 20 de ani, nu am reuşit, a făcut ea, în câteva secunde. Mesajul ei a înconjurat întreg mapamondul. Iată care e diferenţa între noi şi ea. Sigur, e meritul ei pentru acest lucru şi noi am vrut să ieşim în faţă, să venim şi noi cu un cadou, sau să-i zicem recunoaştere, pentru ceea ce a zis", a declarat Florin Cioabă.

Potrivit acestuia, romii îşi vor arăta recunoştinţa faţă de Madonna, printr-o plachetă de aur, de 24 de carate, care se află în lucru la un bijutier din Italia.

Cioabă a declarat că intenţionează să-i trimită cântăreţei placheta prin intermediul Ambasadei Americii la Bucureşti.

În concertul pe care Madonna l-a susţinut, în luna august a anului trecut, la Bucureşti, ea a fost huiduită atunci când, între două piese, a făcut o pauză pentru a spune că romii - ţiganii - suferă din cauza discriminării în Europa de Est, iar acest lucru o "întristează".

"Am aflat din presă că există multe cazuri de discriminare a ţiganilor în Europa de Est şi acest lucru mă întristează foarte tare, în special pentru că noi credem în toleranţă - ţigani, homosexuali, oameni care sunt diferiţi. Toţi trebuie trataţi la fel, nu uitaţi asta", a spus vedeta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici