Forţele de ordine au acordat 11 sancţiuni la concertul AC/DC

Forţele de ordine au acordat 11 sancţiuni contravenţionale la concertul AC/DC, în valoare totală de 1.800 de lei, însă nu au existat incidente majore la finalul concertului, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Marius Militaru.

17 afișări
Imaginea articolului Forţele de ordine au acordat 11 sancţiuni la concertul AC/DC

Forţele de ordine au acordat 11 sancţiuni la concertul AC/DC (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Marius Militaru a precizat că nu au existat incidente la finalul concertului, evenimentul încheindu-se mai devreme decât era preconizat.

Purtătorul de cuvânt a adăugat că au fost acordate 11 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.800 de lei, pentru injurii adresate forţelor de ordine sau participanţilor la eveniment, escaladarea gardurilor pentru a participa la concert fără bilet, cerşetorie şi comerţ ilegal.

Pe de altă parte, înaintea concertului, la ora 19.37, un bărbat a sunat la 112 şi a anunţat că o bombă a fost amplasată în Piaţa Constituţiei, unde erau aşteptate aproximativ 60.000 de persoane.

Deşi perimetrul era sigur, specialiştii au mai efectuat o verificare, constatând că alarma era falsă.

Bucureşteanul Costel Pleşa (40 de ani), care a sunat la 112 şi a anunţat că există o bombă în Piaţa Constituţiei, a spus poliţiştilor că nu el a efectuat apelul şi că, în seara de duminică, se afla la o petrecere de ziua lui de naştere, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan.

Bucureşteanul a fost audiat, luni, de poliţiştii Secţiei 17, care au descoperit în memoria telefonului suspectului apelul format la 112, duminică seară, după ora 19.30.

Potrivit lui Christian Ciocan, Costel Pleşa va fi amendat cu între 500 şi 1.000 de lei pentru apel.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici