Fosilă de scorpion marin, mai mare decât un om, descoperită în Germania

Fosila unui cleşte provenind de la un scorpion marin, a cărui mărime ar fi putut atinge 2,5 metri, a fost descoperită în Germania.

3 afișări
Imaginea articolului Fosilă de scorpion marin, mai mare decât un om, descoperită în Germania

Fosilă de scorpion marin, mai mare decât un om, descoperită în Germania

Fosila, descoperită într-o carieră din apropiere de oraşul Prüm, într-un strat de roci vechi de aproximativ 390 de milioane de ani, sugerează faptul că în acea epocă existau păianjeni, insecte sau crabi mai mari decât şi-au imaginat cercetătorii până recent, arată un studiu publicat, miercuri, de ediţia online a revistei Biology Letters.

Cleştele aparţinea unui scorpion marin, un reprezentant al ordinului "eurypterida" numit Jaekelopterus rhenaniae, care a apărut în urmă cu 460 de milioane de ani şi a dispărut în urmă cu 255 de milioane de ani. Cleştele are o lungime de 46 de centimetri, ceea ce înseamnă că animalul căruia i-a aparţinut avea 2,5 metri, cu 50 de centimetri mai mult decât vechile estimări ale specialiştilor în privinţa marilor artropode.

"Ştiam de mai mult timp, datorită fosilelor, despre existenţa miriapodelor monstru, a scorpionilor de talie mare, a gândacilor uriaşi şi a libelulelor enorme, dar abia acum ne-am dat seama cât puteau fi de mari aceste bestii târâtoare", a spus profesorul Simon Braddy, de la departamentul de Ştiinţe ale Pământului de la Universitatea din Bristol.

Eurypterida sunt o specie antică dispărută, strămoşi scorpionilor şi, potrivit unor specialişti, ai tuturor arahnidelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici