Foşti colaboratori ai lui Amy Winehouse şi alte vedete îşi exprimă regretul faţă de moartea cântăreţei

Cântăreţil american Tony Bennett, care a realizat o înregistrare cu Amy Winehouse, producătorul Mark Ronson, dar şi Courtney Love, şi-o amintesc pe cântăreaţa şi compozitoarea de succes, moartă tragic la 27 de ani.

1074 afișări
Imaginea articolului Foşti colaboratori ai lui Amy Winehouse şi alte vedete îşi exprimă regretul faţă de moartea cântăreţei

Foşti colaboratori ai lui Amy Winehouse şi alte vedete îşi exprimă regretul faţă de moartea cântăreţei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Tony Bennett, care a înregistrat cu Winehouse piesa "Body and Soul" pentru un album al lui de duete, în martie, i-a adus un omagiu de sâmbătă seară, la aflarea veştii că aceasta a fost găsită moartă în apartamentul ei din Londra.

"Amy Winehouse a fost o artistă de proporţii imense şi sunt extrem de întristat să aflu de moartea ei tragică. A fost o muziciană extraordinară cu o intuiţie rară în performanţa vocală şi sunt cu adevărat devastat că talentul ei excepţional a sfârşit atât de curând", a spus Bennett, citat de hollywoodreporter.com.

Despre Amy, cântăreţul mai spune că era şi o persoană "minunată şi inteligentă". "Când am înregistrat împreună, a reuşti o performanţă plină de simţire şi extraordinară. Am fost onorat că am avut ocazia să cânt cu ea. Am sperat sincer că va reuşi să depăşească problemele cu care se lupta şi îmi exprim compasiunea profundă faţă de tatăl ei, Mitchell, întreaga ei familie şi toţi cei care au iubit-o", a mai spus, Bennett.

Producătorul Mark Ronson, care a lucrat cu Amy Winehouse la mai multe piese, inclusiv hitul "Valerie" a spus sâmbătă pe Twitter că "este una din cele mai triste zile din viaţa" lui. "A fost sufletul meu pereche în muzică şi mi-a fost ca o soră", a spus Ronson, citat de dailymail.co.uk.

Cântăreaţa şi actriţa Courtney Love, văduva lui Kurt Cobain, liderul trupei Nirvana care a murit tot la 27 de ani, prin sinucidere, a declarat pentru Rolling Stone că este complet "devastată". "Nici n-o să spun: 'pierderea unui mare şi sublim talent', ceea ce simt. (...) Sunt devastată la dracu'. Am încercat cu ea, am încercat de două ori", a spus Love, care s-a confruntat la rândul ei cu dependenţa de droguri. "Suntem sensibili şi oamenii din jurul nostru profită de asta. E o suferinţă nenorocită în fiecare zi şi în fiecare noapte", a mai spus Courtney Love.

Multe celebrităţi au postat pe Twitter mesaje de omagiere şi de condoleanţe.

Printre acestea, Rihanna i s-a adresat lui Winehouse: "Ai avut un mare (MAJAH, în original) impact asupra acestei industrii şi în toată lumea, într-un timp atât de scurt... prea scurt!", potrivit rollingstone.com.

În 2009, The Times aprecia că succesul lui Amy Winehouse cu albumul "Back to Black" a încurajat afirmarea mai multor valuri de artiste britanice care abordau genuri de muzică similare. Astfel, au urmat Adele şi Duffy, ambele lansând albume cu elemente retro-soul, VV Brown şi Pixie Lott, "tăiate din stofa 'Back to Black'", precum şi Florence and the Machine, La Roux şi Little Boots.

Lady Gaga a sugerat la un moment dat că Amy Winehouse i-a netezit drumul spre celebritate. "Întotdeauna o voi iubi pe Amy Winehouse. Datorită lui Amy, fete foarte ciudate ca mine merg la bal cu băieţi foarte chipeşi. (...) E o femeie diferită. Nu cred că ce fac eu este uşor digerabil, şi cumva Amy a fost o gripă în muzica pop. Şi toată lumea a luat puţin din această gripă şi a acceptat-o, iar eu m-am îndrăgostit de Amy Winehouse", a spus Lady Gaga, citată pe site-ul popeater pe 16 martie 2009.

Cântăreaţa britanică Amy Winehouse a fost găsită moartă în locuinţa sa din Londra, sâmbătă seara. "Când au ajuns, poliţiştii au găsit corpul unei femei de 27 de ani care a fost declarată moartă", a comunicat poliţia londoneză.

Serviciul de ambulanţă fusese solicitat la adresa cântăreţei în jurul orei 16.00 (18.00, ora României), dar echipajul medical nu a mai putut face nimic pentru a-i salva viaţa. Poliţia a comunicat că deocamdată nu are nicio ipoteză privind decesul cântăreţei britanice, cazul fiind anchetat.

În ultimii patru ani, Winehouse a constituit unul dintre subiectele preferate ale tabloidelor britanice, mai mult pentru scandalurile provocate decât pentru muzica sa. Cântăreaţa cu o voce excepţională era cunoscută pentru problemele sale legate de consumul de droguri, alcool, tendinţa de automutilare, anorexie şi bulimie. Amy Winehouse a efectuat câteva cure scurte de dezintoxicare, însă părea că şi-a făcut ordine în viaţa personală, după o vacanţă prelungită pe insula St. Lucia în 2009. Însă în vara acestui an ea şi-a anulat turneul european, ce urma să ajungă şi la Bucureşti pe 15 august, după ce a fost fluierată copios de spectatori în timpul unui concert pe care l-a susţinut la Belgrad, în luna iunie, deoarece părea că se află în stare de ebrietate.

Fanii şi criticii laolaltă i-au aclamat farmecul necizelat, umorul incisiv şi combinaţia unică de jazz şi soul care-i caracterizează muzica. Un alt atu al controversatei artiste britanice este talentul incontestabil de compozitoare - muzica pe care a scris-o este, fără excepţie, profund personală, de o candoare brutală. Producătorul american Quincy Jones a declarat că Amy Winehouse este atât de talentată încât "vine de pe alta planetă", susţinând că este onorat de faptul că artista britanică cântă pe albumul său de cover-uri intitulat "Q: Soul Bossa Nostra".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici