FOTO Cel mai lung pod de sticlă din lume a intrat în Cartea Recordurilor. Are o lungime de peste jumătate de kilometru

  • Un pod din Vietnam, inaugurat în aprilie cu mare fast public, a fost declarat de Guinness World Records cel mai lung pod de acest tip din lume.
  • Recordul anterior pentru cel mai lung pod de sticlă din lume era deţinut de o structură cu o lungime de 526 de metri din Guangdong, China.
3725 afișări
Imaginea articolului FOTO Cel mai lung pod de sticlă din lume a intrat în Cartea Recordurilor. Are o lungime de peste jumătate de kilometru

Sursa foto: Twitter

Situat în regiunea rurală de munte din provincia Son La, în nord-vestul Vietnamului, podul Bach Long leagă vizitatorii de o staţiune montană populară şi oferă privelişti panoramice impresionante ale pădurilor tropicale luxuriante de munte.
 
Suspendat la aproximativ 159 de metri deasupra solului şi măsurând aproape 632 de metri în lungime, podul de sticlă a fost o colaborare comună între autorităţile locale din domeniul turismului şi o companie franceză de construcţii pentru a revigora turismul, grav afectat de pandemia COVID atunci când ţara şi-a închis graniţele pentru vizitatorii internaţionali, potrivit CNN.
 
Se spune că este suficient de puternic pentru a susţine până la 450 de persoane în acelaşi timp. Recent, un SUV a fost condus peste el pentru a-i testa rezistenţa.
 
Oficialii Guinness World Records au certificat podul în weekend, au relatat mass-media locale.
 
Acesta este al treilea pod de sticlă construit în Vietnam. În 2018, o altă pasarelă montană spectaculoasă, susţinută de o pereche de mâini enorme de piatră, a fost pe prima pagină a ziarelor din întreaga lume după ce a fost inaugurată în zona Ba Na Hills din centrul Vietnamului.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici