FOTO Concert "Mult mi-e bragă muzichia".Cântare cu degustare şi intrare liberă: Cremă de bragă şi poveşti

Concertul trupei MultuMult, intitulat "Mult mi-e bragă muzichia" va avea loc miercuri, 11 ianuarie 2017, începând cu ora 20:00, la Clubul Ţăranului din cadrul MŢR. La eveniment, Bragageria "Bogdania" va lansa un nou produs, crema de bragă, o băutură densă, acrişor-înţepătoare, înnobilată cu scorţişoară.

346 afișări
Imaginea articolului FOTO Concert "Mult mi-e bragă muzichia".Cântare cu degustare şi intrare liberă: Cremă de bragă şi poveşti

Concert "Mult mi-e bragă muzichia".Cântare cu degustare şi intrare liberă: Cremă de bragă şi poveşti

Miercuri, 11 ianuarie 2017, începând cu ora 20:00, la Clubul Ţăranului din cadrul MŢR va avea loc concertul trupei Multumult, intitulat "Mult mi-e bragă muzichia". Trupa bucureşteană de free improvisation îşi propune de această dată să depăşească limitele extrem de riguroase ale armoniilor otomane într-un spectacol de sunet şi imagine extrem de sugestiv. Ultimul album al trupei a fost lansat în 2015 şi se intitulează "ZigZag".

În cadrul evenimentului, Bragageria „Bogdania” va lansa un nou produs, crema de bragă, o băutură densă, acrişor-înţepătoare, păstrând aroma fructelor de toamnă şi fiind înnobilată cu un praf de scorţişoară. „Este un produs înrudit cu braga, însă cu un gust şi o textură diferite. În trecut, era oferită de unii bragagii mai cu ştaif, ca o confirmare a măiestriei lor. Crema de bragă este foarte asemănătoare cu boza turcească, o băutură dedicată serilor reci de iarnă ale Istanbulului.

Intenţia Multumult de a călători între Bucureşti şi Istanbul în armonii otomane îşi află răspunsul gastronomic în Crema de Bragă sau Boza, după cum este ea cunoscută prin cartierele vechi ale oraşului de pe Bosfor. Pe vremuri, în cele două oraşe se putea auzi pe străzi glasul vânzătorilor ambulanţi anunţând clienţii sau muşteriii despre conţinutul coşurilor, găleţilor sau ghiumurilor lor. Mai vesel sau mai tânguitor, în versuri sau doar amintind de numele produsului, parcursul bragagiilor, iaurgiilor, sacagiilor ş.a. era agale, domol, precum glasul instrumentelor pe care le veţi asculta în această seară. Ritmul vieţii levantine, fie că te aflai la Istanbul sau la Bucureşti, avea această tărăgănată armonie ce îndemna uneori la visare, alteori la lungi ceasuri de pălăvrăgeală gustoasă.

"De aceea am ales să lansăm crema de bragă iarna şi în acest context, alături de trupa Multumult, pentru a le oferi celor prezenţi o călătorie multisenzorială atât în Imperiul Otoman, cât şi în atmosfera Bucureştiului de până la revoluţia paşoptistă", a declarat pentru MEDIAFAX domnul Dragoş Bogdan, iniţiatorul proiectului „Bogdania”.

De-a lungul concertului, bragagiul va depăna poveşti despre noul produs şi vieţile lui stambuliote şi autohtone, iar cei prezenţi vor primi pentru degustare crema de bragă.

Intrarea este liberă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici