FOTO. Giganţii doborâţi ai Tasmaniei. „Nu vom mai vedea niciodată asemenea arbori”

Statul australian insular Tasmania e cunoscut pentru arborii săi gigantici, care zac doborâţi la pământ în urma incendiilor de vegetaţie de anul acesta, relatează The Guardian.

2069 afișări
Imaginea articolului FOTO. Giganţii doborâţi ai Tasmaniei. „Nu vom mai vedea niciodată asemenea arbori”

FOTO. Giganţii doborâţi ai Tasmaniei. „Nu vom mai vedea niciodată asemenea arbori”

Giganticul Arve, numit şi „regele eucalipţilor”, a atras sute de mii de turişti , până să cedeze în luna ianuarie. Era considerat unul dintre cei mai mari arbori cu flori din lume, având un volum de 360 de metri cubi, ceea ce reprezintă echivalentul a trei avioane Boeing 737-300, potrivit The Guardian. „Acest copac avea 87 de metri înălţime şi o circumferinţă de 17,2 metri”, a spus fotograful Steve Pearce, care a surprins recent în imagini uriaşul căzut.

Cei mai înalţi arbori din lume au fost localizaţi în California, iar anul acesta a fost descoperit în pădurile tropicale Borneo un copac cu flori înalt de 100,7 metri, depăşind uriaşul tasmanian cu doar 20 de centimetri. Regina Kermandie, rivala lui Arve în ceea ce priveşte volumul, a fost la rândul său afectată de incendii.

 

De-a lungul timpului, arborii consideraţi cei mai înalţi din emisfera sudică sau din anumite zone ale acesteia au avut de suferit din cauza dezastrelor naturale. Vorbind despre problemele climatice mondiale, Pierce a comentat că „Aceşti copaci sfidează limitele fizicii şi sunt cea mai măreaţă formă de expresie a naturii. Au reuşit să crească în condiţii care acum nu mai sunt posibile. Nu vom mai vedea niciodată asemenea giganţi.”

 

Incendiile de vara trecută au pornit din cauza descărcărilor electrice care au aprins vegetaţia. Temperatura medie în Tasmania a crescut cu 1° C în ultima sută de ani, iar aerul este mult mai uscat decât în trecut. Pearce susţine că focul ar fi putut fi stins mai repede sau ţinut la distanţă de preţioşii arbori, dar „giganţii naturii pur şi simplu nu sunt o prioritate pentru nimeni.”

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici