FOTO Laleaua de Cazane a înflorit. Unică în lume, floarea creşte într-o zonă restrânsă din România şi poate fi admirată în ocazii rare

  • Laleaua de Cazane a înflorit, anunţă administratorii rezervaţiei naturale Parcul Naţional Porţile de Fier.
  • Este o floare care creşte doar în zona Clisurii Dunării şi care poate fi văzută timp de o lună.
6127 afișări
Imaginea articolului FOTO Laleaua de Cazane a înflorit. Unică în lume, floarea creşte într-o zonă restrânsă din România şi poate fi admirată în ocazii rare

Laleaua de Cazane. FOTO: Romsilva

Rezervaţia în care se află floarea este administrată de regia naţională Romsilva.

„A înflorit Laleaua de Cazane. Simbol al Clisurii, laleaua de Cazane sau laleaua bănăţeană atrage, în fiecare primăvară, sute de turişti dornici să-i admire frumuseţea în sălbăticia stâncoasă a cazanelor Dunării”, au anunţat, pe Facebook, reprezentanţii Romsilva.

Floarea creşte pe versanţii de pe malul Dunării şi poate fi admirată doar de pe vapoare.

„Florile lalelei bănăţene sunt exclusiv de culoare galbenă şi fără miros. Planta înfloreşte la începutul lunii aprilie şi poate fi observată înflorită până la începutul lunii mai, dar numai de la bordul ambarcaţiunilor de pe Dunăre. Laleaua de Cazane este o specie strict protejată şi unicat în lume, creşte pe versanţii abrupţi ai masivului Ciucaru Mare, în zona Cazanelor şi, datorită protecţiei se află în stare de conservare favorabilă”, au explicat specialiştii Romsilva.

Laleaua de Cazane a fost descoperită de botanistul Vincze Borbas în anul 1882. În prezent, floarea este monitorizată de specialişti. Aceştia au constatat că în ultimii ani floarea şi-a extins arealul, iar numărul lalelelor sălbatice a crescut la peste 8.000 de exemplare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici