FOTO Spectaculos. Un artist creează protrete ale unor insecte şi animale folosind flori, frunze şi seminţe

Insecte delicate create din frunze, flori de sezon şi rămurele, petalele pastelate şi frunzele verzi compunându-le pe cele realizate la sfârşitul verii, iar tonurile mai calde şi frunzele maro formând lucrările realizate la mijlocul toamnei.

895 afișări
Imaginea articolului FOTO Spectaculos. Un artist creează protrete ale unor insecte şi animale folosind flori, frunze şi seminţe

FOTO thisiscolossal.com.

Designerul Raku Inoue, stabilit la Montreal, îşi prezintă seria „Natura Insects”, punând accentul pe molii şi fluturi strălucitor de coloraţi. 
 
Artistul a învăţat importanţa utilizării materialelor de sezon în timp ce studia arta Ikebana - arta japoneză a aranjamentelor florale. Această pregătire l-a învăţat pe Inoue să respecte natura şi să folosească doar ceea ce are din abundenţă. Adesea, după o ploaie, tânărul adună petalele care au căzut pe pământ, folosind aceste elemente furnizate de natură, mai degrabă decât să caute flori sau frunze pe care să le smulgă. 
 
„Insectele au fost întotdeauna simbolice pentru mine”, spune Inoue, care a crescut în Japonia. În fiecare vară, bunica sa lăsa uşa deschisă pentru a aerisi casa lor din zona rurală de lângă Hiroshima şi pentru a primi libelule, insecte despre care credea că reprezintă prezenţa soţului ei decedat, notează National Geographic
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici