FOTO, VIDEO | Eclipsa de Soare văzută din spaţiu. NASA a dezvăluit o serie de imagini uluitoare, luate din satelit

De pe Pământ a fost o privelişte impresionantă, dar din spaţiu, eclipsa totală de Soare care a avut loc luni, a fost un eveniment care îţi taie respiraţia. Mărturie stau imaginile luate de sateliţii din spaţiu.

5678 afișări
Imaginea articolului FOTO, VIDEO | Eclipsa de Soare văzută din spaţiu. NASA a dezvăluit o serie de imagini uluitoare, luate din satelit

NASA a difuzat o serie de imagini luate de astronautul italian Paolo Nespoli care surprind eclipsa văzută de pe Staţia Spaţială Internaţională.

Inedită este şi o animaţie de pe un satelit meteo.

'Urmăreşte lumina lunii pe măsură ce se deplasează din Vest către Est de-a lungul Emisferei Nordice în această animaţie geocoloră luată de pe satelitul GOES-16'.

'Voila! Umbra Eclipsei 2017 de pe ISS (Staţia Spaţială Internaţională), fără cuvinte', a scris pe Twitter astronautul alături de o serie de imagini incredibile.

 

© Paolo Nespoli/NASA

© Paolo Nespoli/NASA

Eclipsa totală de soare a trecut de-a lungul unei porţiuni continentale înguste a Statelor Unite ale Americii de la Lincoln Beach, Oregon la Charleston, Carolina de Sud.

O eclipsă parţială de soare a fost vizibilă de-a lungul întregii Americi de Nord, dar şi din părţi din America de Sud, Africa şi Europa.

NASA/SDO

 

 

Această imagine superbă a Lunii  a fost luată de satelitul NASA SDO în plină lumină ultravioletă, pe 21 august

Imagine: NASA/ Joel Kowsky

Această imagine compusă, făcută din mai multe cadre, arată Staţia Internaţională Spaţială, cu 6 persoane la bord, tranzitând Soarele în timpul eclipsei parţiale de soare, de luni, 21 august, în apropiere de Banner, Wyoming.

 

NASA/Aubrey Gemignani

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici