Fotografii cu Marilyn Monroe, realizate cu ocazia primului ei pictorial, vândute la licitaţie. Cu ce sumă au fost achiziţionate

Fotografii cu Marilyn Monroe, realizate cu ocazia primului pictorial al divei americane, la vârsta de 19 ani, au fost vândute la o licitaţie organizată în oraşul american Los Angeles.

481 afișări
Imaginea articolului Fotografii cu Marilyn Monroe, realizate cu ocazia primului ei pictorial, vândute la licitaţie. Cu ce sumă au fost achiziţionate

Marilyn Monroe (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Realizate de Joseph Jasgur, în 1946, când Marilyn Monroe încă se numea Norma Jeane Dougherty, fotografiile au fost vândute pentru suma de 352.000 de dolari, cu negativele lor şi cu dreptul de a fi vândute şi distribuite, informează BBC.

În septembrie, un judecător american a decis ca această colecţie să fie vândută la licitaţie, pentru a achita datoriile fotografului Joseph Jasgur.

La această licitaţie, organizată de casa Icons and Idols, joi şi vineri, a fost vândută şi o rochie a cântăreţei Lady Gaga, care şi-a găsit cumpărător pentru 31.250 de dolari, dar şi o caricatură realizată în 1969 de John Lennon - care îl înfăţişează pe starul britanic alături de Yoko Ono -, care a fost adjudecată pentru 90.000 de dolari.

Fotograful Joseph Jasgur, care a murit în 2009, şi-a petrecut ultimii ani din viaţă încercând să recâştige controlul asupra acestor fotografii.

Un judecător specializat în legea falimentului a decis în luna februarie că drepturile de comercializare a fotografiilor trebuie să revină familiei fotografului şi unui fond special înfiinţat, însă a ordonat cu aceeaşi ocazie ca ele să fie vândute pentru achitarea datoriilor lui Jasgur.

Potrivit familiei fotografului, aceasta va primi 35% din încasări, iar restul sumei va merge în conturile fondului de achitare a datoriilor.

Colecţia a cuprins fotografii şi cu alte celebrităţi de la Hollywood, din aceeaşi epocă, precum Frank Sinatra şi Rita Hayworth.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici