Fotografii rare cu Beatles, prezentate la Londra

Fotografii rare cu membrii trupei Beatles, din perioada 1963 - 1970, inclusiv din timpul filmărilor la videoclipurile "Help" şi "A Hard Day's Night", vor fi prezentate în cadrul unei expoziţii organizate la Londra, marcând 40 de ani de la ultimul concert live al formaţiei, potrivit bbc.co.uk.

32 afișări
Imaginea articolului Fotografii rare cu Beatles, prezentate la Londra

Fotografii rare cu Beatles, prezentate la Londra

Pe lângă fotografiile făcute în timpul filmărilor la videoclipurile pieselor "Help" şi "A Hard Day's Night", colecţia cuprinde şi instantanee realizate de fotograful Robert Whitaker, care i-a acompaniat pe membrii trupei Beatles în turneul din Japonia din 1966.

Expoziţia cuprinde şi fotografii ale membrilor trupei din 19 februarie 1963, un moment important în ascensiunea formaţiei - când au aflat că single-ul "Please Please Me" s-a situat pe primul loc în topurile muzicale. Fotografiile din acea zi sunt semnate de Michael Ward, care a călătorit de la Londra la Liverpool pentru a-i surprinde pe muzicieni în oraşul lor natal.

"Nu eram interesat de ei. Nici măcar nu ştiam cine sunt", îşi aminteşte Ward.

În contrast cu Beatles-mania, care avea să înceapă după câteva luni, fotografiile prezintă trupa acompaniată de un grup destul de mic de fani, reţinuţi în reacţii.

Ward a declarat că, la momentul respectiv, era aproape imposibil să poată face o fotografie formală membrilor trupei, pentru că aceştia erau tot timpul puşi pe glume. În timpul repetiţiilor, Ward a fost impresionat de relaţia apropiată dintre Paul McCartney şi John Lennon.

Expoziţia va fi inaugurată pe 12 martie, în South Bank, Londra, şi marchează împlinirea a 40 de ani de la ultima apariţie live a trupei, pe acoperişul clădirii Apple din Savile Row.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici