Fotografii suprarealiste realizate de un român, elogiate într-un cotidian britanic - FOTO

O serie de fotografii suprarealiste şi spectaculoase, realizate de românul Ionuţ Caraş cu ajutorul programului Photoshop, sunt prezentate într-un articol elogiativ în presa engleză.

6527 afișări
Imaginea articolului Fotografii suprarealiste realizate de un român, elogiate într-un cotidian britanic - FOTO

Fotografii suprarealiste realizate de un român, elogiate într-un cotidian britanic (Imagine: www.carasdesign.com)

În articolul intitulat "Lumea prin ochii Photoshopului: Un artist creează versiuni bizare ale realităţii în care copiii se dau în leagăn în nori, iar animalele fac lucruri imposibile", autorul său consideră că fotograful şi artistul Ionuţ Caraş a creat o serie de imagini uluitoare prin modificarea propriilor fotografii obişnuite şi transformarea lor în creaţii bizare ce par desprinse dintr-o altă lume.

Ionuţ Caraş spune că se consideră un "foto-mecanic" şi că a creat acea serie de fotografii uluitoare folosind un program computerizat, potrivit dailymail.co.uk.

VEZI IMAGINILE REALIZATE DE ROMÂN

Folosind adeseori o fotografie obişnuită ca punct de plecare, fotograful român combină obişnuitul cu extraordinarul, transformând o scenă simplă a unei fetiţe care pescuieşte pe un lac într-o imagine spectaculoasă care stă pe un peşte uriaş.

Coarnele unui cerb au fost transformate într-o pereche de copaci - cu păsări care zboară de pe ramuri -, iar o căprioară pare să stea aşezată confortabil pe o canapea, de care este sprijinită o umbrelă, în mijlocul unui pesaj sălbatic.

Animalele şi oamenii interacţionează în multe dintre aceste imagini. Într-una dintre ele, o fetiţă se plimbă cu un elefant pe care îl ţine de trompă, iar o alta se plimbă pe spatele unui struţ pe care a plasat o şa şi o pereche de frâie.

Ionuţ Caraş spune că opera sa reprezintă o manifestare a viselor sale şi a dezvăluit că se inspiră adeseori din culorile caracteristice pentru două anotimpuri: toamnă şi iarnă. Fotograful lucrează ca fotograf profesionist şi oferă în paralel cursuri de fotografie persoanelor care vor să înveţe să manipuleze pe cale digitală operele fotografice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici