Francezii sunt cei mai răi turişti din lume - sondaj

Francezii s-au situat pe ultimul loc în topul celor mai buni turişti din lume, pentru că sunt avari şi nu vorbesc limbi străine, în timp ce japonezii ocupă prima poziţie a acestui clasament, pentru că sunt politicoşi şi discreţi, potrivit rezultatelor unui sondaj realizat în rândul hotelierilor.

78 afișări
Imaginea articolului Francezii sunt cei mai răi turişti din lume - sondaj

Francezii sunt cei mai răi turişti din lume - sondaj (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit AFP, în urma evaluării turiştilor din 27 de ţări, pe baza a nouă criterii, care merg de la nivelul de "politeţe" până la cel de "generozitate", francezii s-au clasat pe ultimul loc, iar japonezii au ocupat prima poziţie, pentru al treilea an consecutiv, în faţa britanicilor şi a canadienilor. Locul al patrulea a revenit turiştilor germani.

Francezii s-au clasat pe ultimul loc în ceea ce priveşte "cunoaşterea şi deschiderea spre limbile străine", "generozitate" şi "bacşişuri" şi pe penultimul loc în ceea ce priveşte "atitudinea generală" şi "politeţea", potrivit acestui studiu internaţional, realizat de agenţia de turism Expedia, pe baza răspunsurilor oferite de aproximativ 40.000 de hotelieri.

Japonezii au fost desemnaţi cei mai buni turişti din lume, câştigând la categoriile "politeţe", "curăţenie", "discreţie", "atitudine generală" şi "lipsa tendinţei de a se plânge de calitatea serviciilor".

Britanicii au ocupat locul al doilea la categoriile "atitudine generală", "politeţe", "generozitate", "discreţie" şi "eleganţă". Ei au ocupat locul al treilea la categoria "turişti care se plâng cel mai puţin", unde au fost depăşiţi de japonezi şi au fost urmaţi de canadieni.

Turiştii americani au fost declaraţi câştigătorii categoriilor "cheltuieli" şi "bacşişuri". În schimb, ei au primit cele mai mici note pentru "felul în care se îmbracă", pentru "dezordinea din camerele lor de hotel" şi sunt consideraţi "cei mai zgmotoşi" şi "cei mai morocănoşi" dintre turişti.

Turiştii spanioli şi cei greci sunt în coada plutonului, devansându-i totuşi pe cei francezi, situaţi pe ultima poziţie în clasamentul general.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici