Gala "Crăciun vienez" va avea loc indiferent dacă Edvin Marton va participa sau nu la eveniment

Gala "Crăciun Vienez" de la Sala Palatului din Capitală, programată pentru miercuri şi joi, va avea loc indiferent dacă violonistul Edvin Marton, care a căzut şi s-a lovit la ceafă marţi seară, va putea participa sau nu la eveniment, au declarat pentru MEDIAFAX organizatorii.

285 afișări
Imaginea articolului Gala "Crăciun vienez" va avea loc indiferent dacă Edvin Marton va participa sau nu la eveniment

Gala "Crăciun vienez" va avea loc indiferent dacă Edvin Marton va participa sau nu la eveniment (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Violonistul Edvin Marton este în prezent internat la clinica Biomedica, unde medicii i-au recomandat efectuarea unei investigaţii RMN, în condiţiile în care acesta a acuzat dureri la nivelul cefei. Această investigaţie i se va face la Spitalul Floreasca, miercuri la prânz.

Iniţial, violonistul s-a prezentat la Spitalul Floreasca din Capitală marţi seară, după ce a alunecat şi s-a lovit la ceafă, medicii constatând după investigaţii că nu are traumatisme, a declarat pentru MEDIAFAX Bogdan Opriţa, purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare. După ce a fost supus unor investigaţii medicale de urgenţă, printre care şi o radiografie, ale cărei rezultate au fost bune, violonistul a părăsit marţi seară spitalul, a spus Opriţa.

"Grija lui cea mare a fost însă să nu-şi strice în cădere vioara Stradivarius şi mai puţin eventualele posibile traumatisme pe care le-ar fi suferit în cădere", a adăugat medicul Opriţa.

Organizatorii spectacolelor - Asociaţia Culturală Maria Domina şi Agenţia Vreau Bilet - au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX că participarea lui Edvin Marton la cele două concerte depinde de sfatul medicului la externarea artistului.

Aceştia au spus că cele două spectacole vor avea loc indiferent de prezenţa violonistului Edvin Marton. În cazul în care acesta nu va putea să participe la concerte, el va fi înlocuit de dirijorul austriac Gottfried Rabl, care iniţial urma să dirijeze programul primei părţi a show-ului.

La cele două concerte de la Bucureşti, Edvin Marton ar fi trebuit să fie prezent atât în calitate de violonist, cât şi de dirijor. Spectacolul de la Sala Palatului, susţinut de European Royal Orchestra, este compus din două părţi. Programul primei părţi ar urma să fie dirijat de austriacul Gottfried Rabl şi include piese din repertoriul modern, precum "My Way" sau "That's the Way It Is", iar programul celei de-a doua părţi, care cuprinde melodii clasice de Strauss, Brahms sau Vivaldi, ar urma să fie dirijat şi parţial interpretat de Marton.

După cele două spectacole din România, Edvin Marton ar trebui să îşi continue turneul în Rusia, la Sankt Petersburg, iar apoi în China.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici