GALERIE FOTO Record de ciclism stabilit la Alba Iulia de către câştigătorul ”celui mai bun job din lume”

Câştigătorul ”celui mai bun job din lume”, Ben Southall, a parcurs 270 de kilometri pe bicicletă în Alba Iulia, înconjurând Cetatea Alba Carolina, cea mai mare din România, de 100 de ori, transmite corespondentul MEDIAFAX.

281 afișări
Imaginea articolului GALERIE FOTO Record de ciclism stabilit la Alba Iulia de către câştigătorul ”celui mai bun job din lume”

GALERIE FOTO, VIDEO Record de ciclism stabilit la Alba Iulia de către câştigătorul ”celui mai bun job din lume”

VEZI GALERIA FOTO MAI JOS

Britanicul Ben Southall, care a câştigat în 2009 concursul pentru ocuparea ”celei mai bun job din lume”, acela de a promova în toată lumea o insulă din paradisul turistic al Marii Bariere de Corali, vizitează alături de soţia sa, în aceste zile, România, fiind prezent în Alba de şapte zile.

Britanicul a stabilit, luni, un record de ciclism la Alba Iulia, după ce a pedalat 270 de kilometri în unsprezece ore, înconjurând Cetatea Alba Carolina de o sută de ori, dorind să marcheze astfel cei 100 de ani de la Marea Unire pe care România îi celebrează în 2018.

La final, Ben Southall a băut şampanie şi a declarat, presei, că a început cursa pe răcoare dis-de-dimineaţă, a înfruntat căldura zilei, iar seara se bucură de victorie.

”Mă simt bine acum, însă dimineaţa îmi va fi greu să mă ridic din pat, dar a meritat. Am avut suportul tuturor, de la copiii care băteau palma cu mine pe traseu, până la staff, cei care s-au ocupat de organizarea acestei curse. Cred că o să visez noaptea fiecare colţ şi fiecare curbă de pe traseu”, a spus Ben Southall.

La rândul său, city-managerul municipiului Alba Iulia, Nicolaie Moldovan, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că recordul de a înconjura pe bicicletă, într-o singură zi, de 100 de ori, Cetatea Alba Carolina, cea mai mare cetate din România, este dedicat anului celebrării Centenarului Unirii.

”Ne bucură şi ne onorează acest efort deosebit pe care l-a făcut Ben Southall, a fost o bună lecţie de perseverenţă, rezistenţă şi de a realiza ceea ce şi-a propus. Este un record istovitor, dar plăcut în acelaşi timp şi aşa cum am văzut, odată cu finalul, a fost o preocupare care l-a încântat în egală măsură pe el, dar şi pe toţi care i-au fost alături pe parcursul acestei zile. Sunt unsprezece ore şi un minut, 275 de kilometri parcurşi, un record inedit şi în acelaşi timp, în ceea ce-l prieşte, o confirmare a preocupării pentru a face turism”, a spus Nicolaie Moldovan.

Bloggerul de turism Ben Southall se află la Alba Iulia de o săptămână, timp în care a vizitat mai multe obiective importante din Alba Iulia, între care Sala Unirii, edificiu unde s-a semnat actul de Unire al Transilvaniei cu România, Muzeul Naţional al Unirii, Muzeul Principia, Catedrala Romano-Catolică, Traseul celor trei fortificaţii, dar şi porţile Cetăţii cu bastioane de tip Vauban. Cetatea Alba Carolina, în care a pedalat britanicul, se întinde pe circa 120 de hectare, fiind o fortăreaţă cu bastioane de tip Vauban, care are forma unei stele cu şapte colţuri.

 

 

Aceasta a fost construită la începutul secolului al XVIII-lea în oraşul medieval Alba Iulia, având rol de fortificaţie strategică de apărare a Imperiului Habsburgic împotriva eforturilor militare ale Imperiului Otoman şi de consolidare a puterii habsburgice pe plan local.

De asemenea, cât timp a stat la Alba Iulia, britanicul a ajutat la prepararea unui desert de promovare a municipiului, ”Prăjitura Cetăţii”, pe care sunt reprezentate sub formă de cercuri concentrice din biscuiţi cele trei fortificaţii de la Alba Iulia – Castrul roman, Cetatea medievală şi Cetatea bastionară.

Nu în ultimul rând, Ben Southall a avut ocazia să îmbrace echipamentul militar al unui legionar roman, simţind pe propria piele provocările la care erau supuşi soldaţii acum 2.000 de ani şi a participat la spectacolele de reconstituire istorică din Cetatea Alba Carolina, ce au loc în fiecare săptămână.

În judeţ, bloggerul de turism s-a bucurat de măreţia naturii în Cheile Râmeţului, aflate în Munţii Trascăului, dar şi Gheţarul de la Scărişoara şi Peştera Poarta lui Ionele, din Munţii Apuseni, iar miercuri va merge pe Transalpina.

Ben Southall a ajuns celebru după ce a reuşit să câstige competiţia pentru ocuparea ”celui mai bun job din lume“, organizată în anul 2009 de Oficiul de Turism din Queensland, Australia, în scopul promovării turistice a insulelor din Marea Marea Barieră de Corali.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici