George Clooney, consilier neoficial al lui Barack Obama

Actorul George Cloney, distins cu premiul Oscar, este unul dintre consilierii neoficiali ai lui Barack Obama, candidatul la preşedinţia SUA, oferindu-i acestuia sfaturi pe diferite teme, de la limbajul corpului, la problemele din Irak.

37 afișări
Imaginea articolului George Clooney, consilier neoficial al lui Barack Obama

George Clooney, consilier neoficial al lui Barack Obama (Imagine: www.thisislondon.co.uk)

George Clooney, care a declarat mai demult că nu va candida niciodată pentru o funcţie politică pentru ca s-a culcat cu prea multe femei, a consumat prea multe droguri şi a fost la prea multe petreceri, a intrat pe scena politică în calitate de consilier neoficial al candidatului la preşedinţia SUA Barack Obama, informează site-ul thisislondon.co.uk.

Potrivit unor surse informate, actorul în vârstă de 47 de ani îl ajută pe candidatul democrat Barack Obama să îşi cizeleze imaginea publică, atât pentru apariţiile din Statele Unite, cât şi pentru cele din străinătate. Clooney, de asemenea, îi împărtăşeşte lui Obama părerile sale despre situaţia din Irak şi Orientul Mijlociu. Conform aceloraşi surse, George Clooney îi telefonează lui Obama cel puţin de două ori pe săptămână pentru a discuta despre diverse teme. Clooney a încercat menţină secretă prietenia sa cu Obama de teamă că ideile sale de stânga şi imaginea sa de playboy vor afecta şansele în alegeri ale candidatului democrat.

Reprezentanţi din interiorul Partidului Democrat au mărturisit că Obama şi Clooney ţin legătura prin SMS şi email-uri şi vorbesc la telefon cel puţin de două ori pe săptămână.

"Sunt foarte apropiaţi. Mai mulţi actori de la Hollywood, printre care Brad Pitt, Ben Affleck şi Matt Damon, s-au oferit să strângă fonduri pentru campania lui Barack, dar el se simte cel mai apropiat de George. El i-a dat sfaturi pe teme precum ţinuta, discursurile publice şi limbajul corpului şi îi trimite des email-uri, în special despre situaţia din Orientul Mijlociu", a declarat o sursă din interiorul Partidului Democrat.

"George l-a sfătuit să fie echilibrat în ceea ce priveşte relaţia Statelor Unite cu Israelul. George este pro-palestinian şi îl presează pe Barack ca, în cazul unei victorii prezidenţiale, să retragă trupele americane din Irak. E o relaţie foarte riscantă. Obama speră să devină primul preşedinte de culoare al Statelor Unite, dar pentru asta trebuie să câştige voturile aripii conservatoare, aşa că ar fi extrem de grav dacă ar fi perceput ca un instrument al partizanilor de stânga de la Hollywood, aşa cum este văzut George", a mai declarat aceeaşi sursă.

George Clooney este una dintre celebrităţile de la Hollywood care şi-au exprimat deschis susţinerea faţă de Obama, alături de Barbra Streisand, Scarlett Johansson, Warren Beatty şi Steven Spielberg.

"George este un maestru al imaginii publice şi îl ajută pe Obama să îşi facă o imagine publică populară atât în Statele Unite, cât şi în străinătate. Mi-a spus că Obama este un lider unic şi că face tot posibilul să îl susţină nu numai printre celelalte vedete de la Hollywood, dar şi financiar. Vrea totuşi să ţină departe de presă acestă relaţie ca să nu îi îndepărteze pe alegători", a declarat unul dintre apropiaţii lui Clooney.

Într-un interviu recent, Clooney a declarat "Am avut o discuţie lungă cu el în care i-am spus « Îţi voi da tot ajutorul de care ai nevoie, inclusiv cel de a sta departe de tine»".

Vedeta nu a încercat niciodată să îşi ascundă părerile liberale, anunţând, săptămâna trecută, că va face un film în valoare de 28 de milioane de dolari despre avocatul care l-a apărat pe fostul şofer al lui Osama Bin Laden, Salim Hamdan, acuzat de terorism.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici