George Michael ar putea sta doar patru săptămâni în închisoare

Cântăreţul britanic George Michael ar putea petrece în închisoare doar patru săptămâni din pedeapsa de opt săptămâni pe care a primit-o, marţi, pentru conducerea automobilului sub influenţa drogurilor şi pentru distrugerea faţadei unui magazin din Londra, informează dailymail.co.uk.

41 afișări
Imaginea articolului George Michael ar putea sta doar patru săptămâni în închisoare

George Michael ar putea sta doar patru săptămâni în închisoare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cântăreţul ar putea fi eliberat după doar patru săptămâni de închisoare şi ar putea efectua restul pedepsei în regim de eliberare condiţionată. Totodată, cântăreţului britanic în vârstă de 47 de ani i-a fost suspendat permisul de conducere a automobilului pentru o perioadă de cinci ani, artistul fiind condamnat şi la plata unei amenzi de 1.250 de lire sterline (1.930 de dolari).

După pronunţarea sentinţei, marţi, George Michael a fost transportat cu o dubă a poliţiei londoneze la închisoarea Pentonville din nordul capitalei britanice - o închisoare de categoria a II-a unde sunt încarceraţi spărgători de locuinţe, traficanţi de droguri şi delincvenţii sexuali. În aceeaşi închisoare au efectuat pedepse şi Boy George şi Pete Doherty.

La sfârşitul lui august, George Michael s-a internat într-o clinică de tratare a dependenţei de droguri, pentru 14 zile, după ce, în iunie, în timp ce se afla sub influenţa drogurilor, şi-a avariat automobilul izbindu-se de faţada unui magazin fotografic din Londra.

Cântăreţul britanic, căruia autorităţile i-au anulat, în 2007, permisul de conducere pentru doi ani, a fost anchetat la începutul lunii iulie, după ce a pierdut controlul automobilului pe care îl conducea şi a avariat faţada magazinului foto Snappy Snapp din Hampstead, un cartier din nordul capitalei britanice, în apropiere de reşedinţa sa. Cântăreţul britanic a fost plasat ulterior în regim de eliberare condiţionată.

Judecătorul John Perkins, care a prezidat acest proces, a declarat: "Se pare că nu aţi reuşit să faceţi progrese reale pentru a vă debarasa de ceea ce pare să fie cu certitudine o dependenţă de canabis. Acest lucru reprezintă o greşeală care vă expune în faţa multor riscuri atât pe dumneavoastră, cât şi pe oamenii din jur".

Judecătorul britanic a ţinut să precizeze cu această ocazie că a ţinut, totuşi, cont de faptul că George Michael s-a internat într-o clinică de tratare a dependenţei de droguri, deoarece suferea de anxietate, depresie şi insomnie, fapt care l-a făcut pe acesta să devină dependent de medicamente eliberabile pe reţetă.

"Am apreciat faptul că aţi arătat că vă pare rău pentru infracţiunea comisă, că vă este ruşine de ceea ce aţi făcut şi am apreciat faptul că v-aţi recunoscut vina", a adăugat judecătorul britanic, care a precizat totodată că pedeapsa cu închisoarea era totuşi inevitabilă, din cauza precedentelor condamnări ale cântăreţului.

În 2009, starul britanic a fost arestat pentru conducere sub influenţa drogurilor, după ce automobilul său Land Rover s-a ciocnit cu un camion, pe autostrada A34 din comitatul Berkshire.

În iunie 2007, cântăreţului britanic i s-a anulat permisul de conducere pentru o perioadă de doi ani, după ce artistul a recunoscut, în timpul unui proces, că a condus sub influenţa drogurilor. El a fost anchetat în acea perioadă pentru avarierea a trei automobile parcate în mod regulamentar şi pentru fugă de la locul accidentului.

George Michael a fost de două ori arestat şi pentru posesie de canabis. De altfel, în ultimii ani, cântăreţul a fost arestat de mai multe ori pentru că a fost surprins adormit la volan din cauza drogurilor sau a alcoolului.

Magazinul Snappy Snaps se află în apropiere de Hampstead Heath - un bar gay unde George Michael a fost surprins în timp ce făcea sex, în urmă cu trei ani -, dar şi de reşedinţa sa din cartierul Highgate.

Artistul a mai fost arestat, în aprilie 1998, pentru acte indecente într-o toaletă publică din Los Angeles. După incident, Michael a încheiat ani întregi de speculaţii cu privire la orientarea sa sexuală, anunţând public că este homosexual. În urma "evenimentului", Michael a scris un cântec, "Outside", ale cărui versuri şi videoclip au fost inspirate de incidentul din toaletă.

Potrivit tabloidului britanic Daily Mail, artistul a fost puternic afectat de moartea fostului său partener de viaţă, Anselmo Feleppa, decedat în 1993 în urma unei hemoragii cerebrale cauzată de SIDA, dar şi de decesul mamei sale, Lesley Angold Harrison, decedată de cancer în 1997.

Până anul acesta, George Michael a ignorat toate apelurile venite din partea prietenilor săi, inclusiv din partea cântăreţilor Bono şi Elton John, care îl rugau să renunţe la marijuana.

În 2006, George Michael, care a vândut peste 100 de milioane de albume cu hituri precum "Careless Whisper" şi "Faith", a înfuriat reprezentanţii organizaţiilor de sănătate caritabile din Marea Britanie după ce a dat un interviu televizat, în timpul căruia a fumat canabis şi a declarat: "Chestia asta mă ajută să mă menţin sănătos şi fericit".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici