George W. şi Laura Bush sunt pe punctul de a divorţa

Tabloidul american National Examiner informa, în ediţia de luni, că preşedintele Statelor Unite, George W. Bush, şi soţia sa, Laura, doresc să divorţeze în ianuarie 2009, la finalul mandatului acestuia, după 30 de ani de căsnicie.

23 afișări
Imaginea articolului George W. şi Laura Bush sunt pe punctul de a divorţa

George W. şi Laura Bush sunt pe punctul de a divorţa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit tabloidului, care citează o sursă apropiată familiei, Laura şi George W. Bush au ajuns la o înţelegere de divorţ care s-ar situa în jurul sumei de 20 de milioane de dolari, informează 20min.ch.

Ştirea nu ar fi o noutate, spune sursa, care indică faptul că cei doi nu se mai înţeleg de multă vreme.

"Îşi vorbesc rar, aproape exclusiv la ocazii oficiale", indică National Examiner, adăugând că "George este trist, pentru că nu vrea ca Laura să-l părăsească. Dar ea s-a săturat şi vrea o altă viaţă".

Motivele rupturii ar fi numeroase, scrie National Examiner.

Unul dintre cele mai importante ar fi o presupusă relaţie a lui George Bush cu secretarul său de stat, Condoleezza Rice.

Relaţia ar fi enervat-o foarte mult pe Laura. Potrivit unui fost funcţionar al Securităţii Naţionale, Laura Bush ar fi părăsit Casa Albă pentru a petrece o noapte la un hotel.

Dependenţa de alcool a preşedintelui american ar fi un al doilea motiv major.

Preşedintele a renunţat la alcool la 40 de ani, însă, din cauza presiunilor apărute după invadarea Irakului şi uraganul Katrina, acesta s-ar fi apucat din nou de băut.

Potrivit National Examiner, cuplul prezidenţial este de părere că îşi ajută ţara dacă se preface că mariajul lor încă funcţionează.

Însă relaţia lor s-ar fi terminat de mult, divorţul fiind ţinut secret până la finalul mandatului lui George W. Apoi, cei doi îşi vor anunţa decizia de a divorţa pe cale amiabilă.

Michael Calingaert, expert în chestiuni transatlantice de la Brookings Institution, una dintre cele mai influente voci de la Washington, se îndoieşte de autenticitatea informaţiilor oferite de National Examiner, fiind de părere că "preşedintele Bush se confruntă cu multe crize, însă sigur nu cu una matrimonială".

Potrivit agenţiei de ştiri Apcom, publicaţii precum National Examiner nu investesc foarte mult în credibilitate.

În plus, ştirea despre divorţul cuplului Bush a fost anunţată de acelaşi tabloid, National Examiner, în octombrie 2006 şi în februarie 2007, dar şi de alte cotidiane de acelaşi tip, precum Globe sau Daily Kos.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici